Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pļaviņš/Točs lieliskā cīņā sasniedz Gštādes astotdaļfinālu

Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien lieliskā cīņā sasniedza Šveices pilsētā Gštādē notiekošā Pasaules tūres piecu zvaigžņu turnīra astotdaļfinālu.

Turnīrā ar 20.numuru izliktie Pļaviņš/Točs izslēgšanas sacensību pirmās kārtas mačā ar 2-1 (18:21, 25:23, 15:8) pārspēja Pavlo Erreru/Adrianu Gaviru no Spānijas, kuri bija izlikti ar sesto numuru.

Māca pirmajā daļā lielāks pārsvars piederēja spāņiem, turklāt pāris punktu vadība viņiem pēc uzvarēta pirmā seta piederēja arī otrajā. Tomēr otrā seta otrajā pusē Pļaviņš/Točs mainīja cīņas ritējumu, jo viņi ne tikai izlīdzināja cīņas gaitu, bet arī spēja iegūt vadību un spraigā cīņā noslēgt setu ar 25:23. Savukārt trešajā setā viņi bija pārliecinoši pārāki pār saviem pretiniekiem un triumfēja ar 15:8.

Piektdien astotdaļfinālā Pļaviņš/Točs tiksies ar Kataras duetu Šeriffu Junussi/Ahmedu Tidžanu, kuri izlikti ar 14.numuru.

Pļaviņš/Točs grupu turnīrā tika pie vienas uzvaras divās spēlēs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam ceturtdien ar 22.numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačā līdzīgā cīņā ar 0-2 (18:21, 21:23) piekāpās itāļiem Paolo Nikolai/Danielem Lupo, kuriem piešķirts 12.numurs.

Tādējādi šīs sacensības Latvijas duets noslēdzis dalītā 17.vietā.

Pirms tam grupu turnīrā Samoilovs/Šmēdiņš uzvarēja vienā no divām spēlēm, tikai otrajā mačā nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Savukārt sieviešu turnīrā izslēgšanas sacensības sasniegušas arī ar 23.numuru izliktās Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa, kurām "play-off" sāksies piektdien. Grupu turnīrā arī viņas guva vienu uzvaru divos mačos.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekoties grupas pirmajai un ceturtajai, kā arī otrajai un trešajai komandai, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb astotdaļfinālu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests 2017.gadā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam šonedēļ visi trīs Latvijas dueti pārvarēja Gštādes turnīra kvalifikāciju.

Pirms Gštādes turnīra pagājušajā nedēļā Vācijas pilsētā Hamburgā tika aizvadīts pasaules čempionāts, kurā Samoilovs/Šmēdiņš ieņēma dalītu 17.vietu, bet Pļaviņš/Točs astotdaļfinālā piekāpās pasaules ranga līderiem Annešam Mūlam un Kristianam Sērumam no Norvēģijas, finišējot dalītajā devītajā vietā. Savukārt Kravčenoka/Graudiņa apstājās sacensību astotdaļfinālā, arī ieņemot dalītu devīto vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi