Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pļaviņš/Točs no Gštādes piecu zvaigžņu turnīra izslēdz olimpisko čempionu

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien no Šveices pilsētā Gštādē notiekošā Pasaules kausa piecu zvaigžņu turnīra "izslēdza" spēcīgo Brazīlijas pāri Andrē Lojolu Šteinu un Alisonu Čeruti, kurš ir Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions.

Turnīrā ar 18.numuru izliktie Pļaviņš/Točs B apakšgrupas noslēdzošajā mačā pār sacensību otro numuru bija pārāki ar 2-1 (21:15, 25:27, 15:12), tādējādi nodrošinot vietu Gštādes turnīra izslēgšanas sacensībās.

Latvijas volejbolisti maču uzsāka negaidīti sekmīgi, pirmajā setā gūstot pārliecinošu uzvaru ar 21:15, tomēr otrajā cīņas gaita bija mainījusies, jo iniciatīva jau piederēja brazīliešiem. Seta beigas gan aizritēja punkts punktā, Alisonam/Andrē izcīnot grūtu panākumu ar 27:25. Uzvarētājs tādējādi noskaidrots izšķirošajā - trešajā - setā. Tajā Pļaviņam/Točam ik pa brīdim izdevās iegūt pāris punktu vadību, kas arī tika nosargāta.

Čeruti ir 2016. gada olimpisko spēļu čempions un divkārtējs pasaules čempions, bet Šteinam ir pērnā gada planētas meistarsacīkšu zelta godalga.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šī turnīra pirmajā mačā Pļaviņš/Točs ar rezultātu 1-2 (17:21, 21:17, 13:15) piekāpās norvēģiem Annešam Berntsenam Molam un Kristianam Sannlijam Sērumam, kuriem turnīrā ir 15. numurs.

Tikmēr Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs trešdien divās spēlēs tika pie vienas uzvaras, tāpēc viņiem izslēgšanas turnīrs arī būs jāsāk no pirmās kārtas.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Kā vēstīts, dāmu turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Marta Ozoliņa/Agnese Caica.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, Major posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, Grand Slam posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi