Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pļaviņš/Točs Pasaules tūres piecu zvaigžņu posmā apstājas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā

Latvijas vīriešu pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs piektdien piedzīvoja zaudējumu Vīnes Pasaules tūres piecu zvaigžņu posma izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, sacensības noslēdzot dalītā 17.vietā.

Sacensībās ar 12.numuru izliktie Pļaviņš/Točs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1-2 (21:15, 23:25, 13:15) sīvā cīņā piekāpās Andrē Lojolam Šteinam/Žeorži Vanderlejam no Brazīlijas, kuriem turnīrā piešķirts desmitais numurs.

Mača sākumu labāk uzsāka latvieši, kuri ātri vien panāca nelielu atrāvienu 4:0, tomēr seta vidū pārsvars pārauga deficītā, tehniskajā pārtraukumā dodoties ar 10:11. Nelielais pārtraukums latviešiem nāca par labu, jo atlikušajā periodā izdevās izvirzīties vadībā ar 16:13, bet no nākamajiem septiņiem punktiem Latvijas duets savāca piecus, kas bija pietiekami, lai svinētu uzvaru ar 21:15. Otrais sets iesākās krietni sīvāk, abiem pāriem spēkojoties neizšķirti 5:5, bet līdz tehniskajam pārtraukumam brazīlieši ieguva nelielu pārsvaru 12:9. Tāpat kā pirmajā setā arī otrajā latvieši atgriezās ar citu sparu, jo rezultāts kļuva neizšķirts 12:12, bet turpinājumā abi dueti spēkojās ļoti sīvi neļaujot pretiniekiem atrauties tālāk par viena punkta pārsvaru. Seta izskaņā rezultāts bija 20:20, bet pēc saspringtas cīņas nedaudz pārāki izrādījās pretinieki, uzvarot ar 25:23.

Noslēdzošajā setā iniciatīva piederēja brazīliešiem, kuri sākotnēji panāca pārsvaru 8:5, bet turpinājumā noturēja +3, panākot 11:8. Latvieši centās aizķerties, tomēr tā arī neizdevās izlīdzināt rezultātu, līdz ar to piedzīvots zaudējums ar 13:15.

Latvieši sacensības noslēdza dalītā 17. vietā.

Iepriekš turnīrā Latvijas duets otrajā un izšķirošajā apakšgrupas spēlē par cīņu izslēgšanas mačos ar 2-1 (14:21, 21:19, 15:12) pieveica amerikāņus Viljamu Pridiju/Teodoru Branneru, kuri bija izlikti ar 28.numuru, tikmēr E apakšgrupas pirmajā duelī latvieši ar 0-2 (14:21, 19:21) piekāpās kanādiešiem Semam Pedlovam/Sema Skečeram, kuriem piešķirts 21.numurs.

Latvijas duetam jau bija nodrošināta vieta pamatturnīrā. Viņi turnīrā piedalījās, spītējot Pļaviņa pirms pusotras nedēļas gūtajam savainojumam.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ceturtdien izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 0-2 (14:21, 19:21) cieta neveiksmi pret amerikānietēm Kelliju Larsenu/Emīliju Stokmenu, kuras izsētas ar 14.numuru. Apakšgrupā latvietes uzvarēja vienā no diviem mačiem, tādējādi izslēgšanas turnīru sāka no pirmās kārtas. Pirms tam viņas pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Tikmēr vīru duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš cieta zaudējumu kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā, kārtā, neiekļūstot pamatsacensībās.

Piecu zvaigžņu turnīri pludmales volejbolistiem ir nozīmīgi punktu krāšanai 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas ciklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi