Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Samoilovs: Ar medaļām vienā pieczvaigžņu turnīrā rangā uzreiz esi desmit vietas augstāk

Izcīnot medaļu kādā no Pasaules tūres piecu zvaigžņu turnīra posmiem, pludmales volejbolistiem uzreiz ir iespēja pacelties par vismaz desmit vietām kopējā rangā, sarunā ar aģentūru LETA teica Aleksandrs Samoilovs.

Pludmales volejbolists Samoilovs uzsvēra, ka, vērtējot aizvadīto sezonas daļu, līdz labam rezultātam pagaidām ir pietrūcis, taču būtiskākie turnīri, kuros var pakāpties olimpiskajā rangā, vēl ir priekšā.

Šosezon Samoilovs pārī ar Jāni Šmēdiņu vēl nav ierindojies medaļnieku skaitā ne Pasaules tūres, ne pasaules meistarsacīkšu turnīros. Šobrīd viņi olimpiskajā rangā ieņem 19.vietu, kamēr otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs pēc trešās vietas Ešpiņu pakāpušies uz piekto vietu.

"Nevienam nepatīk mūsu sezonas sākums - ne faniem, ne pašiem," aizvadīto sezonas daļu vērtēja Samoilovs. "Gribējām izcīnīt medaļas, bet pagaidām nesanāk. Spēlējam labāk, salīdzinot ar sezonas sākumu, bet setu galotnēs viens - divi punkti pietrūkst. Tajā pašā pasaules čempionātā spēli, ko brazīliešiem zaudējām, vajadzēja uzvarēt. Jānis nolika bloku, mistiskā kārtā viņu piesedza, un visu atkal izšķīra nianses."

"Jāatgūst pārliecība un uzvaras garša, tā viena bumba, ko beigās zaudējam, ir jāiesit, un būs uzvaras. Viss ir saistīts," piebilda pludmales volejbolists. "Ja nav ideāla fiziskā forma, tas ietekmē psiholoģiju, jo vairs tik pārliecināts nejūties. Pieklibojot fiziskajai gatavībai, sāk pieklibot arī tehnika, ar kājām drusciņ nepaspēj, ar roku nesit tik spēcīgi kā parasti, varbūt uzbrukumā kaut ko nevajadzīgu sāc izdomāt."

Titulētais duets grib spēlēt labāk. Ir domas arī par to, kā varētu uzlabot spēli: "Mēģinām kaut ko mainīt treniņu procesā, un gribam piesaistīt fiziskās sagatavotības treneri no desmitcīņas Krišjāni Eikenu. Ar viņu jau pirms diviem gadiem strādājām. Viņš bija aizņemts, rīt ar viņu tiksimies, un tad redzēsim, vai vienosimies par sadarbību," par nākotnes plāniem stāstīja Samoilovs.

Šogad līdzi jāseko ne tikai pasaules rangam, bet arī olimpiskajam rangam: "Protams, visi saķer galvu, arī treneris, bet pagaidiet! Vēl tikai puse sezonas ir nospēlēta. Ir bijušas tikai divas lielās sacensības - pasaules čempionāts un viens piecu zvaigžņu turnīrs, kuros nospēlējām vidēji labi. Paliek vēl vairāki četru un piecu zvaigžņu turnīri. Pietiek ar vienu medaļu tādā turnīrā, un jau esi desmit vietas augstāk rangā."

Jau nākamnedēļ notiks pirmais no šādiem turnīriem - piecu zvaigžņu sacensības notiks Austrijas galvaspilsētā Vīnē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Jūrmalā, Majoros no 22. līdz 25.augustam notiks Pasaules tūres trīs zvaigžņu turnīrs, bet šāda mēroga pludmales volejbola sacensības Latvijā notiks pirmo reizi. Šajā turnīrā savu dalību jau apstiprinājuši vadošie vīru pludmales volejbola pāri Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs. Tāpat sacensībās piedalīsies dueti no ASV, Brazīlijas, Nīderlandes un citām valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi