Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst četru zvaigžņu posma ceturtdaļfinālā

Pludmales volejbolisti Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs piektdien Maskavā sasniedza Pasaules tūres četru zvaigžņu posma ceturtdaļfinālu.

Turnīrā ar 18.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš astotdaļfinālā ar 2-1 (21:19, 23:25, 15:12) uzveica mājiniekus un šī gada pasaules čempionus Vjačeslavu Krasiļņikovu/Oļegu Stojanovski, kuri Maskavā saņēmuši pirmo numuru.

Latvijas duets, tuvojoties pirmā seta vidum, nonāca iedzinējos ar četriem punktiem (8:12). Tiesa, turpinājumā latvieši atspēlējās un pirmajā setā guva virsroku ar 21:19. Otrā seta sākumā Samoilovs/Šmēdiņš ātri panāca četru punktu pārsvaru (7:3), kas gan līdz seta vidum tika izsēts. Turpinājumā ritēja sīva cīņa, seta nogalē Latvijas pārim nerealizējot vienu mačbumbu un atspēlējot vairākas setbumbas. Tomēr setā pārāki ar 25:23 bija mājinieki.

Līdz ar to, ceturtdaļfināla dalībnieki tika noskaidroti trešajā setā, kura sākumā panāca plus četrus punktus (8:4). Lai gan pretinieki guva trīs bezatbildes punktus, Samoilovs/Šmēdiņš vadību nosargāja un setu vinnēja ar 15:12.

Savus pretiniekus ceturdaļfinālā Samoilovs/Šmēdiņš noskaidros piektdien vakarā.

Jau ziņots, ka izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Latvijas duets ar 2-0 (21:19, 21:16) pārspēja sacensību 13.numuru Pavlo Erreru/Adrianu Gaviru no Spānijas.

Iepriekš turnīra pirmajā spēlē Samoilovs/Šmēdiņš ar 2:1 (15:21, 26:24, 15:12) pieveica turnīrā ar 15.numuru izliktos kanādiešus Semu Pedlovu un Semu Šahteru, bet otrajā mačā, cīnoties par uzvaru grupā, ar 0-2 (16:21, 18:21) piekāpās brazīliešiem - olimpiskajam čempionam Alisonu Seruti un Alvaru Filju, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru.

Jau ziņots, ka Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka apstājās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un posmu noslēdza dalītā 17.vietā.

Traumas dēļ šajā posmā nestartēs vadošais Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs. Ttrešdien šī turnīra kvalifikācijā zaudējumu cieta Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs.

Pasaules tūres posms Maskavā norisināsies līdz svētdienai. Turnīros pludmales volejbolisti cīnās par punktiem 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

prieks
p
Pludmales volejbols mums tik labā līmenī, ka jebkurās sacensībās vismaz kāds no vairākiem Latvijas duetiem priecē līdzjutējus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi