Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Samoilovs/Šmēdiņš Portugalē sāk ar zaudējumu, Pļaviņš/Točs uzvar

Pagājušā gada turnīra uzvarētāji, Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien Portugālē ar zaudējumu sāka Ešpiņu Pasaules tūres četru zvaigžņu posmu, kamēr panākumu guva Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Turnīrā ar 16.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš A grupas pirmajā mačā ar 0-2 (18:21, 17:21) piekāpās šveiciešiem Adrianam Haidriham/Mirko Gersonam, kuri izlikti ar 17.numuru.

Tādējādi Latvijas pāris vēlāk aizvadīs cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā, kur tiksies ar sacensību 32.numuru Robērtu Reižu/Fabīsiu Silvu no Portugāles.

Vēlāk piektdien turnīru uzsāka arī ar 12.numuru izliktie Pļaviņš/Točs, kuri E grupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:13, 21:19) pārspēja sacensību 21.numuru Gao Penu/Li Janu no Ķīnas. Tikmēr otrā apakšgrupas spēlē ar 1-2 (18:21, 21:14, 13:15) sīvā cīņā piedzīvots zaudējums vāciešiem Jūliusam Toli/Klemensam Vikleram, kuriem piešķirts piektais numurs.

Latvieši jau iepriekš bija garantējuši vietu izslēgšanas turnīrā, bet izcīnītā otrā vieta apakšgrupā Latvijas duetam nozīmē cīņu izslēgšanās spēļu pirmajā kārtā.

Līdz ar to latvieši nodrošinājuši iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Mačā par uzvaru grupā viņi tiksies ar vāciešiem Jūliusu Toli/Klemensu Vikleru, kuriem piešķirts piektais numurs.

Iepriekš šī turnīra sieviešu kvalifikāciju nepārvarēja Latvijas duets Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīs divas spēles - vispirms savā starpā tiekoties grupas pirmajai un ceturtajai, kā arī otrajai un trešajai komandai, bet pēc tam spēkus samēros abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniegs izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb astotdaļfinālu, bet vienības, kas gūs pa vienai uzvarai, iekļūs izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēgsies. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests 2017.gadā.

papildināta 3. un 4.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi