Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs Gštādē sasniedz play-off

Latvijas pludmales volejbola pāri Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien izcīnīja panākumus Šveices pilsētā Gštādē notiekošā Pasaules tūres piecu zvaigžņu turnīra pamatsacensību mačos, tādējādi Latvijas dueti cīņu turpinās izslēgšanas turnīrā.

Pēc Samoilova/Šmēdiņa uzvaras drīz vien laukumā devās arī Pļaviņš/Točs, kuriem sacensībās piešķirts 20.numurs. Latvijas duets ar 2-0 (25:23, 21:14) pieveica amerikāņus Keisiju Patersonu/Čeisu Badingeru, kuri izlikti ar 29.numuru.

Zīmīgi, ka Badingers ir ar latviešu izcelsmi, turklāt viņš pirms vairākiem gadiem tika minēts kā iespējams papildinājums Latvijas basketbola izlasei, jo viņš cīnījās Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Iepriekš jau ziņots, ka pamatturnīrā ar 22.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-1 (21:15, 18:21, 15:9) uzveica ķīniešus Gao Penu/ Li Janu, kuriem piešķirts 27.numurs. Līdz ar gūto panākumu Latvijas duets kvalificējās sacensību izslēgšanas spēļu turnīram.

Tāpat laukumā ceturtdien dosies arī Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa, kuras plkst.14 pēc Latvijas laika aizvadīs savu otro G apakšgrupas spēli ar sacensību septīto numuru Brūku Svītu/Kerri Velšu Dženingsu no ASV.

Savukārt kvalifikācijas pirmajā kārtā ar trešo numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:12, 21:16) uzveica nīderlandiešus Dirku Bēleru/Stefanu Būrmanu, kuriem kvalifikācijā tika piešķirts 30.numurs. Savukārt izšķirošajā - otrajā kārtā Latvijas sportisti ar 2-0 (21:14, 21:15) droši pārspēja ar 19.numuru izliktos turkus Muratu Giginolu/Volkanu Gegtepi, nodrošinot vietu pamatsacensībās. Kvalifikācijā bija jāstartē arī Pļaviņam/ Točam, kuri sacensības uzsāka no otrās kvalifikācijas kārtas. Atlasē viņi bija izlikti ar otro numuru, bet izšķirošajā mačā par iekļūšanu pamatturnīrā viņi ar 2-0 (21:13, 21:10) uzvarēja meksikāņus Huanu Virhenu/Lombordo Ontiverosu, kuriem bija ticis 18.numurs.

Savukārt pamatsacensībās Samoilovs/Šmēdiņš F grupā ar 0-2 (15:21, 20:22) zaudēja sacensību 11.numuram Andrē Lojolam Šteinam/Žeorži Vanderlejam no Brazīlijas, tāpat zaudējumu cieta arī pamatsacensībās ar 20.numuru izliktie Pļaviņš/Točs, kuri D grupas pirmajā mačā ar rezultātu 1-2 (19:21, 22:20, 11:15) piekāpās amerikāņiem Džeikobam Gibam/Teiloram Krebam, kuri izlikti ar 13.numuru.

Tikmēr sieviešu konkurencē Latvijas vadošais dāmu duets Kravčenoka/Graudiņa, kuras kvalifikācijas turnīrā bija izliktas ar ceturto numuru, atlasi arī varēja sākt no otrās kārtas un tajā ar 2-1 (21:15, 19:21, 15:9) pieveica grieķietes Vasiliki Arvaniti/Panagioti Karagkuni, kurām bija 13.numurs. Savukārt pamatturnīra pirmajā spēlē Latvijas pāris, kuras izliktas ar 23.numuru, G grupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:19, 21:19) pārspēja brazīlietes Barbaru Seišasu/Fernandu Alvisu, kurām pamatsacensībās piešķirts desmitais numurs.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīs divas spēles - vispirms savā starpā tiekoties grupas pirmajai un ceturtajai, kā arī otrajai un trešajai komandai, bet pēc tam spēkus samēros abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniegs izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb astotdaļfinālu, bet vienības, kas gūs pa vienai uzvarai, iekļūs izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēgsies. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests 2017.gadā.

Pirms Gštādes turnīra pagājušajā nedēļā Vācijas pilsētā Hamburgā tika aizvadīts pasaules čempionāts, kurā Samoilovs/Šmēdiņš ieņēma dalītu 17.vietu, bet Pļaviņš/Točs astotdaļfinālā piekāpās pasaules ranga līderiem Annešam Mūlam un Kristianam Sērumam no Norvēģijas, finišējot dalītajā devītajā vietā. Savukārt Kravčenoka/Graudiņa apstājās sacensību astotdaļfinālā, arī ieņemot dalītu devīto vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi