Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Šmēdiņš/Samoilovs iekļūst Maskavas četru zvaigžņu turnīra finālā

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs sestdien iekļuva Maskavā notiekošā Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra finālā.

Ar sesto numuru izliktie Šmēdiņš/Samoilovs vispirms sestdien ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2-1 (20:22, 21:18, 15:9) pārspēja ar ceturto numuru izliktos itāļus Paolo Nikolai un Danieli Lupo.

Pirmo setu abas komandas aizvadīja līdzvērtīgā cīņā, bet tehniskajā pārtraukumā ar viena punkta pārsvaru devās Šmēdiņš/Samoilovs - 11:10. Lai arī pretinieki spēja panākt arī neizšķirtu, pirmā seta izskaņā Latvijas duets guva četrus punktus pēc kārtas un manāmi pietuvojās uzvarai setā (19:15). Tiesa, pēc tam Šmēdiņš/Samoilovs zaudēja spēles pavedienu, jo Nikolai/Lupo ne tikai panāca sāncenšus, bet arī uzvarēja setā ar 22:20.

Otro setu Šmēdiņš/Samoilovs sāka apņēmīgi, ātri vien iegūstot jau vairāku punktu pārsvaru, ko viņi nosargāja visu setu, triumfējot tajā ar 21:18.

Līdz ar to šī mača liktenis tika izšķirts izšķirošajā - trešajā - setā. Tā sākumā pēc vairākiem sekmīgiem uzbrukumiem Latvijas pāris panāca 4:1, turklāt pārsvaru izdevās noturēt līdz pat beigām, svinot panākumu ar 15:9.

Savukārt pēc tam sestdien Šmēdiņš/Samoilovs pusfinālā ar 2-1 (22:20, 12:21, 20:18) spraigā cīņā uzvarēja krievus Oļegu Stojanovski/Igoru Veļičko, kuri sacensībās izlikti ar pirmo numuru.

Vēl pirmā seta ievadā pāris punktu pārsvars piederēja krieviem, bet seta otrajā pusē Šmēdiņš/Samoilovs pārņēma iniciatīvu un izcīnīja varu ar 22:20. Latvijas duets veiksmīgāk sāka arī otro setu, iegūdami vairāku punktu vadību, ko gan Stojanovskis/Veļičko atspēlēja, pēcāk mājiniekiem arī izvirzoties vadībā un tehniskajā pārtraukumā dodoties ar trīs punktu handikapu (12:9). Turpinājumā krievi savu pārsvaru palielināja vēl vairāk un uzvarēja setā ar pārliecinošo 21:12.

Tādējādi uzvarētājs šajā mačā arī tika noskaidrots izšķirošajā setā. Stojanovskis/Veļičko ātri ieguva pāris punktu pārsvaru, bet Šmēdiņš/Samoilovs to atspēlēja, panākdami 5:5. Savu līdzjutēju atbalstīti, mājinieki gan atkal pārņēma vadību un tuvojās uzvarai, tomēr Latvijas duets parādīja raksturu un spēja iegūt arī trīs mačbumbas, pēdējo no tām izmantojot Samoilovam.

Finālā Latvijas pāris tiksies ar sacensību 13.numuru Alisonu Čeruti un Andrē Lojolu Šteinu, kuri savā pusfinālā ar 2-1 (17:21, 21:16, 15:11) pārspēja ar piekto numuru izliktos tautiešus Evandru Gonsalvešu Oliveiru/Vitoru Gonšalvešu Felipi.

Pēc uzvaras savā grupā Šmēdiņš/Samoilovs šī turnīra izslēgšanas cīņas varēja sākt no otrās kārtas jeb astotdaļfināla, kur piektdien ar rezultātu 2-0 (21:19, 28:26) pārspēja ar astoto numuru izliktos amerikāņus Teiloru Krebu un Džeikobu Gibu.

Aģentūra LETA jau informēja, ka izslēgšanas turnīra pirmo kārtu vīriešu sacensībās nepārvarēja ar 11.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuri divos setos ar 0-2 (18:21, 19:21) piekāpās ar 20.numuru izliktajiem Estevanam un Marko Grimaltiem no Čīles.

Zīmīgi, ka ceturtdien tieši abi Latvijas vīru pāri savstarpējā cīņā noskaidroja, kurš uzvarēs grupā un varēs izslēgšanas sacensības sākt no otrās kārtas. Šajā divcīņā panākumu guva Šmēdiņš/Samoilovs.

Savukārt dāmu turnīrā ar 19.numuru izliktās Laura Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā ar 0-2 (17:21, 19:21) piekāpās Karolīnai Ortai Maksimu un Anai Patrīsijai Silvai Ramusai no Brazīlijas, kuras turnīrā izliktas ar 17.numuru.

Graudiņa/Kravčenoka vēl pirms nepilnām divām nedēļām Jūrmalā izcīnīja Eiropas U-22 čempionāta sudraba medaļas, bez lielas atpūtas turpinot piedalīties nākamajās sacensībās.

Līdz ar to Kravčenoka/Graudiņa un Pļaviņš/Točs turnīru Maskavā noslēdza dalītā 17.vietā.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Kā vēstīts, trešdien šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Marta Ozoliņa/Agnese Caica.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Pēc šī posma nākamajā nedēļā Hamburgā norisināsies Pasaules kausa finālposms, kurā vieta nodrošināta Samoilovam/Šmēdiņam un Pļaviņam/Točam.

ziņa papildināta ar Latvijas dueta pretiniekiem finālā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi