Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šmēdiņš/Samoilovs piedzīvo zaudējumu arī otrajā Pasaules tūres fināla mačā

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs trešdien piedzīvoja zaudējumu arī otrajā Hamburgā notiekošā Pasaules tūres kausa finālsacensību mačā.

Ar piekto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš A apakšgrupas otrajā mačā ar 0-2 (17:21, 18:21) zaudēja poļiem Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoram, kuriem ticis ceturtais numurs.

Latvijas duetam cīņa iesākās neveiksmīgi, tam jau pašā sākumā nonākot dažu punktu iedzinējos ar 1:4 un 2:6. Lai arī tas bija tikai spēles ievads, Šmēdiņam/Samoilovam tā arī neizdevās lauzt cīņas ritējumu, pirmajā setā piedzīvojot neveiksmi ar 17:21.

Polijas pāris turpināja kontrolēt cīņas gaitu arī otrajā setā, atkal ātri iegūstot pārsvaru, bet tehniskajā pārtraukumā Latvijas duets devās jau ar piecu punktu deficītu - 8:13. Pēc tam Samoilovam/Šmēdiņam gan izdevās veiksmīgāks nogrieznis un panākt izlīdzinājumu 14:14. Tiesa, vadību tā arī pārņemt neizdevās, beigās piedzīvojot zaudējumu ar 18:21.

Nākamo maču Samoilovs/Šmēdiņš aizvadīs ceturtdien, kad viņi tiksies ar sacensību desmito numuru Oļegu Stojanovski un Igoru Veļičko no Krievijas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmajā mačā Šmēdiņš/Samoilovs ar rezultātu 1-2 (21:16, 14:21, 10:15) kapitulēja itāļiem Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kuri saņēmuši astoto numuru.

Lai arī pirmajā setā Latvijas pāris izcīnīja pārliecinošu uzvaru, otrajā spēles nogrieznī nācās atzīt pretinieku pārākumu. Izšķirošajā setā itāļi rādīja labāku sniegumu un izcīnīja uzvaru mačā.

Savukārt otrs Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri izlikti ar septīto numuru, savā pirmajā B apakšgrupas cīņā ar 2-1 (34:32, 17:21, 15:12) uzveica spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri sacensībās izlikti ar sesto numuru.

Abiem duetiem šī bija trešā savstarpējā spēle sezonā, Pļaviņam/Točam gūstot pirmo uzvaru. Spānijas duets šosezon izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļas, kā arī uzvarēja Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā Ostravā un bija otrie piecu zvaigžņu turnīrā Gštādē.

Apakšgrupu kārtā nākamās divas cīņas Pļaviņš/Točs aizvadīs ceturtdien, kad tiksies ar duetiem no Nīderlandes un Norvēģijas.

Hamburgā notiekošajā Pasaules kausa finālposmā piedalās desmit šīs sezonas labākie pāri, kuri sadalīti divās grupās. Katras grupas uzvarētājs nodrošinās automātisku dalību pusfinālā, bet otrās vietas ieguvējas ceturtdaļfinālā cīnīsies pret pretējo grupu trešajām vietām.

Šīs sezonas gaitā Pļaviņš/Točs triumfēja vienā četru zvaigžņu posmā gada sākumā Nīderlandē, bet Samoilovs/Šmēdiņš uzvaras izcīnīja divos četru zvaigžņu posmos. Vispirms tas notika jūlija sākumā Portugālē, bet pagājušajā nedēļā Latvijas sportisti tika pie uzvaras Pasaules kausa posmā Krievijā.

Pasaules kausa finālposms risinās arī dāmu konkurencē, taču starp desmit duetiem Latvijas pludmales volejbolistes nav atrodamas.

Pagājušajā gadā Latvijas pludmales volejbola dueti Pasaules kausa finālā nepiedalījās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi