Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vai Latvija tiks pie pirmās PČ godalgas pludmales volejbolā?

Pasaules čempionātā pludmales volejbolā ceturtajā jūlijā sāksies izslēgšanas mači, kuros piedalīsies visi trīs Latvijas pāri, turpinot tiekties pretim augstiem mērķiem. Vīriešu konkurencē ceturtdaļfināla sasniegšana gan nebūs pats vieglākais uzdevums, liecina sporta bukmeikeru prognozes.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš apakšgrupas turnīrā visu līdz galam tomēr nepaveica un pēdējā spēlē zaudēja, kas arī pirmās kārtas izlozē lika viņiem nonākt pie teorētiski visai nepatīkamiem pretiniekiem – brazīliešiem Andrē Steinu un Džordži Vanderleju. Šī būs abu duetu pirmā savstarpējā spēle viņu karjerās.

Eiropas čempionātos vairākkārt lielus panākumus guvušie Samoilovs un Šmēdiņš pasaules čempionātā pie medaļām vēl nav tikuši. Šmēdiņam gan tas gandrīz izdevās 2011. gadā kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, ieņemot ceturto vietu. Tas ir Latvijas sportistu augstākais sasniegums pasaules čempionātā pludmales volejbolā, lai gan turpat elitē Latvijas pludmales volejbolisti apgrozās jau vairākus gadus.

Vai Samoilovam un Šmēdiņam šoreiz izdosies to labot un pasniegt Latvijai pirmo medaļu? Sporta totalizators Betsafe norāda, ka jau iekļūšana ceturtdaļfinālā būtu ļoti atzīstams sasniegums, kurš šobrīd novērtēts ar koeficientu 2.55, kamēr pretējam variantam piemērots koeficients 1.45.

Šosezon Samoilovam un Šmēdiņam vienreiz jau izdevies tikt augsta līmeņa turnīra ceturtdaļfinālā, paveicot to Ķīnas četru zvaigžņu turnīrā. Pasaules čempionātam gan ir sava specifika, radot iespējas apakšgrupu turnīrā satikties ar šī sporta veida eksotiskajiem pārstāvjiem, taču reizē arī jārēķinās, ka daudziem favorītiem šis ir noteikts kā sezonas svarīgākais brīdis.

Iespēju, ka Samoilovs un Šmēdiņš aizsniegsies līdz cēlmetālam, bukmeikeri vērtē ar koeficientu 7.00, savukārt iespēja iepriecināt Latvijas sporta līdzjutējus ar triumfu visā turnīrā novērtēta ar koeficientu 25.00.

Iespējams gan, ka par galvenajiem varoņiem kļūst pavisam citi latvieši. Izslēgšanas spēles pret Brazīlijas pāri sāks arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri no turnīra uz turnīru arvien spēcīgāk pierāda sevi. Viņiem būs jātiekas ar Pedru Solbergu un Vitoru Felipi, kas nebūt nav pateicīgākie pretinieki, un būs pamatīgi jāpiepūlas, lai turpinātu dalību turnīrā arī pēc ceturtdienas.

Savukārt dāmu turnīrā par sevi likušas runāt pasaules čempionāta debitantes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras uzvarēja visās grupu turnīra spēlēs un pēc tam arī iekļuva astotdaļfinālā. No vienas puses – jaunajām latvietēm jau šobrīd izdevies uzlekt augstāk nekā būtu bijis objektīvi gaidīt. No otras puses – apetīte rodas ēdot. Un bukmeikeru vērtējumā Graudiņas un Kravčenokas pārliecinošā spēle tiek novērtēta arvien augstāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi