Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Virsotnē ar raksturu

Jēkabpils Lūši trešo reizi pēc kārtas triumfē Latvijas volejbola čempionātā.

Trīs pēc kārtas gūti panākumi finālsērijā ļāva Jēkabpils Lūšiem trešo reizi pēc kārtas celt virs galvas Latvijas čempionu kausu. Titulcīņā pret RTU Robežsardzes/Jūrmalas komandu jēkabpilieši atspēlējās pēc pirmajās divās spēlēs piedzīvotajiem zaudējumiem un sērijā triumfēja ar 3-2. "Atpakaļceļa nebija. Darījām visu, lai izlabotu savas kļūdas un virzītos uz priekšu," vareno atspēlēšanos intervijā LTV7 komentēja viens no fināla galvenajiem varoņiem Lūšu uzbrucējs Kristaps Šmits. Aizraujošā divcīņa turpināsies arī šonedēļ, jo Latvijas vadošās komandas savā starpā tiksies Baltijas līgas ceturtdaļfinālā. Sērijā līdz divām uzvarām pirmā spēle trešdien pulksten 19 paredzēta Jūrmalā.

Par pavērsiena punktu finālā kļuva sērijas trešā spēle, kurā saspringtas izvērtās visu četru setu galotnes, turklāt pēdējā no tām cīņa ievilkās līdz septiņdesmitajam punktam. Trijās no šīm galotnēm virsroku guva jēkabpilieši. Ceturtā spēle jau aizritēja ar Lūšu pārsvaru. Mārča Obrumana padotajiem sekmīgi izdevās ierobežot pirmo divu spēļu RTU Robežsardzes/Jūrmalas uzbrukuma līderi Renāru Paulu Jansonu, bet pašu komandā sērijas gaitā sekmīgi pamatsastāvā iesaistījās Jānis Medenis, kurš izcēlās ar daudzveidību punktu gūšanā – viņš bija rezultatīvs gan blokā, gan servē, gan uzbrukuma noslēgumā. Līdera lomu izšķirošos brīžos uzbrukumā uzņēmās Kristaps Šmits, kurš bija rezultatīvākais savas komandas spēlētājs, turklāt tieši viņa bloķētais sitiens pielika punktu iepriekš minētās trešās spēles dramatiskajai galotnei.

Jēkabpils Lūši par Latvijas čempioniem kļuva trešo gadu pēc kārtas. Tiesa, pēc sezonas pārtraukuma, jo pērn Covid-19 situācijas dēļ godalgas tā arī netika sadalītas. Visos trīs gadījumos Mārča Obrumana vadītā komanda pārspēja RTU Robežsardzi, kas šosezon pirmo reizi bāzējās Jūrmalā.

Fināla "pagarinājums"

Abas komandas šosezon turpinās spēkošanos Baltijas līgas ietvaros, kur ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām pirmā spēle trešdien paredzēta Jūrmalā, bet izšķirošās – nedēļas nogalē Jēkabpilī. Turnīra tabulā augstāk, ceturtajā pozīcijā, finišēja jūrmalnieki, tomēr viņi izšķirošos sešus punktus guva bez cīņas. Sākotnēji spēles pret Tallinas Selver un Klaipēdas Amber nācās pārcelt jūrmalnieku komandu skārušās Covid-19 infekcijas dēļ, bet pēcāk konkurenti atteikušies aizvadīt šīs spēles, jo tās viņiem nekādi neietekmēja situāciju turnīra tabulā. Raimonda Vildes vadītajai komandai gan tas ļāva pakāpties no sestās uz ceturto pozīciju, tomēr pēc džentlmeniskas Latvijas komandu vienošanās laukuma priekšrocības jūrmalnieki piedāvājuši Lūšiem.

Koronavīrusa uzliesmojuma Igaunijā dēļ gan joprojām nav skaidrības arī par ziemeļu kaimiņvalstī paredzētā finālčetrinieka turnīra izspēlēšanu. Pārējos ceturtdaļfināla pāros sacentīsies Saaremaa Amber, Selver TalTech, Tartu BigbankParnu.

Latvijas komandu savstarpējās spēles, kā arī finālčetrinieka turnīra tiešraide paredzēta Sportacentrs.com TV kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi