Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Volejbola izlases kapteine Dolotova karjeru turpinās Čehijā

Latvijas izlases volejboliste Elvita Dolotova uz vienu sezonu vienojusies par spēlēšanu Čehijas spēcīgākās līgas klubā Brno Kralove Pole, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas izlases kapteine kopš 2017. gada šogad pabeidza studijas Latvijas Universitātē un tāpēc varēja domāt arī par spēlēšanu kādā ārzemju klubā.

“Pirmkārt, bija svarīgi pabeigt mācības, jo nez vai līdz 40 gadiem spēlēšu volejbolu, un maijā ar to tiku galā,” par ceļu līdz Čehijas līgumam stāsta spēlētāja. “Terēze Hrapāne iedeva sava aģenta kontaktus, parakstīju līgumu, un aģents aprīļa beigās, maija sākumā sāka meklēt man klubu ārvalstīs. Apstājāmies pie Čehijas varianta.” Bija vēl vairāki piedāvājumi, tomēr pēc sarunām ar aģentu volejboliste nolēma nākamo sezonu saukties par Brno kluba cēlāju.

Dolotova ir ļoti apmierināta ar pārcelšanos uz Brno. “Dzīvošu blakus sporta zālei, tur ir labs treneris un spēcīgas viesspēlētājas – Slovākijas izlases diagonālā spēlētāja (Karina Šunderlikova) un “pusīte” no ASV (Kasidija Bērda). Sastāvs ir labs, un visas uzbrucējas ir garākas par 1,80 metriem. Ekstralīgā spēļu kvalitāte ir laba, jo arī vietējās volejbolistes spēlē atzīstami. Un arī aģents teica, ka sezona Čehijā var būt tramplīns turpmākajai karjerai.” Papildu arguments par labu Čehijai bija arī draugu pozitīvie atzinumi un skaistā pilsēta.

Brno klubs sāks pirmssezonas treniņnometni 27. jūlijā un treniņu grafiku jau ir atsūtījis, bet Latvijas spēlētāja pagaidām ir aizņemta Latvijas izlasē un klubam plāno pievienoties līdz 10. augustam – pēc draudzības spēlēm ar Igauniju.

Daugavpiliete labprāt gribētu spēlēt ārvalstīs ne tikai šo sezonu vien. Pagaidām viņa cer, ka viņai iepatiksies Čehijas līgā, ka izdosies sevi apliecināt tajā un ka varbūt tas būs tramplīns viņas volejbolistes karjerā.

Iepriekšējā sezonā pamatturnīrā Kralove Pole ar deviņām uzvarām 27 spēlēs ieņēma astoto vietu desmit komandu konkurencē. Šogad komanda mērķē augstāk – vismaz uz labāko sešinieku. Starp citu, pirmo vietu pamatturnīrā ieņēma cita Brno komanda Šelmy, tā kā derbijs garantēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi