Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Volejbola valstsvienības kapteinis Švans: Klubu sezonas rezultāti neapmierina, esmu gatavs izlasei

Latvijas volejbola izlases kapteinim Tomam Švanam šī sezona medaļas nesagādāja, bet gandarījumu var sagādāt atgriešanās izlasē, viņš pastāstījis sarunā ar Latvijas Volejbola federāciju.

Latvijas valstsvienības galvenā trenera Avo Kēla vadītā “Parnu VK” ar trim izlases vīriem – Švanu, Atvaru Ozoliņu un Kristapu Plataču – sastāvā šosezon nevienā no četriem turnīriem laurus neplūca.

Igaunijas čempionātā cīņā par trešo vietu nācās piekāpties Tallinas “Selver”, Igaunijas kausa izcīņā jau ceturtdaļfinālā pretī nāca nākamā uzvarētāja, tā pati “Selver” vienība, bet “Credit24” meistarlīgas ceturtdaļfinālā ceļu aizsprotoja Tartu “Bigbank”. Tāpat Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) kausa izcīņā par spīti divām pārvarētām kārtām Igaunijas klubs pie spēlēšanas Covid-19 pandēmijas dēļ tā arī netika. Tomam gan ļoti gribējies uzspēlēt šajās sacensībās.

“Rezultāti neapmierina. Sezona nav bijusi ar plusa zīmi, jo daudz kas neizdevās un līdz galam nesajutām spēli. Nebija sajūtas, ka briestam kaut kam lielam,” par sezonu saka Švans. “Arī paši vairākas spēles atdevām.”

Viena no tādām spēlēm bija mājās ar SK “Jēkabpils Lūši” volejbolistiem. Pēc trim setiem rezultāts bija 2-1 mājinieku labā, ceturtā seta otrajā pusē ievērojams pārsvars, taču punktu pielikt un izcīnīt uzvaru neizdevās.

“Pašu vainas dēļ,” saka Toms. “Arī pārliecība par savu varēšanu pēc tādām neuzvarētām spēlēm pazūd.”

Fiziski volejbolists jūtas labi, un arī no smagākām traumām sezonas gaitā ir izdevies izvairīties.

“Pārāk neatpūtīšos, jo tad man parasti ir grūti atsākt treniņus. Atceros pagājušo gadu, kad vīrusa epidēmijas laikā it kā mēģināju sevi uzturēt formā, bet ne vienmēr izdevās ieplānotais. Savu laiku prasīja arī ģimene, un izlasē bija grūti iesākt treniņnometni,” no savām kļūdām mācās gandrīz divus metrus garais vidējais bloķētājs.

“3. maijā došos uz treniņnometni. Ja dzimtene sauc, iešu un cīnīšos. Pēc sezonas nekad nav bijis problēmu ar došanos uz izlasi. Vide un cilvēki pamainās, esmu latviešu vidū, izrunājam, kā kuram sezonā gājis. Klāt izlasei nākuši jauni volejbolisti, ir jaunas vēsmas. Man ļoti patīk,” pievienošanās izlases kolektīvam plusus uzskaita Toms. “Vēl neesmu tik vecs, lai atpūstos. Tāpēc, ja treneris ļaus, spēlēšu gan Eiropas Zelta līgā, gan tēmēšu uz Eiropas čempionāta finālturnīru.”

Vaicāts, vai grib prognozēt, kurš uzvarēs “Credit24” meistarlīgas finālčetriniekā šīs nedēļas beigās, Švans smaidot “izšauj” uzreiz: ““Jēkabpils Lūši”! Balsoju par viņiem un turēšu īkšķus, lai “lūši”, kuru vidū ir tik daudz man pazīstamu foršu čaļu, uzvar.”

27 gadus vecais volejbolists pagājušā gada septembra sākumā Kiprā kaldināja Latvijas valstsvienības iesoļošanu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi