Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aparjods izcīna devīto vietu PK noslēdzošajā posmā; Kivleniekam kritiens

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Sočos izcīnīja devīto vietu Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā - devītajā - posmā, kamēr pēc sekmīga pirmā brauciena otrajā kritienu piedzīvoja pieredzējušais Inārs Kivlenieks.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts krievs Semjons Pavļičenko, kurš summā par 0,434 sekundēm apsteidza tautieti Romānu Repilovu, tiekot pie savas trešās uzvaras sezonā. Viņš arī pārņēmis vadību Pasaules kausa kopvērtējumā, bet uzvaru sezonā viņš var nodrošināt vēlāk sekojošajā Sprinta kausā.

Trešo vietu tikmēr guva Itālijas pārstāvis Dominiks Fišnallers.

Vēl pēc pirmā brauciena otrais bija cits krievs Aleksandrs Gorbacevičs, kurš gan otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un noslēgumā bija vien 24.vietā.

Tikmēr devīto vietu izcīnījušais Aparjods no uzvarētāju divu braucienu summā atpalika 0,869 sekundes. Vēl pēc pirmā brauciena viņš atradās pieticīgajā 19.vietā, tomēr viņš veica lielisku otro braucienu, starp visiem sportistiem uzrādot ceturto rezultātu, kas summā ļāva iespraukties pirmajā desmitniekā.

Savukārt neveiksmīgas sacensības aizvadīja Kivlenieks. Pēc pirmā brauciena viņš bija augstajā astotajā vietā, tomēr otrajā braucienā viņš piedzīvoja kritienu, bet spēja uzsēsties atpakaļ uz kamanām. Noslēgumā viņš bija spiests samierināties ar pēdējo vietu starp 27 kamaniņu braucējiem.

Vēl no Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis ieņēma 17.vietu, lai arī pēc pirmā brauciena vēl bija 15.pozīcijā, kas ļautu sacensties Sprinta kausā. Neveiksmīgs otrais brauciens bija arī Artūram Dārzniekam - vēl pēc pirmā brauciena viņš bija 12.vietā un varēja uzrādīt savu sezonas labāko rezultātu, tomēr otrajā braucienā viņš brauca kļūdaini, noslēgumā ierindojoties vien 20.pozīcijā.

Līdz ar to Sprinta kausā vēlāk svētdien no Latvijas vīriešu vieninieku sportistiem piedalīsies tikai Aparjods, jo pie iespējas tajā startēt tika labākie 15 braucēji.

Savukārt plkst.12 starts tiks dots Sprinta kausam, vispirms sacenšoties divniekiem, bet pēc tam - sievietēm un vīriešiem. Sprinta kausā piedalīsies katras disciplīnas 15 labākie sportisti. Vietu tajā garantējuši ir arī divnieki Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kā arī dāmas Kendija Aparjode, Elīza Cauce un Ulla Zirne.

Visbeidzot sezonas noslēdzošās sacensības - komandu stafete - paredzētas plkst.14.30.

Šodienas sacensības tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls Best4Sport TV.

Savukārt stafetes kopvērtējumā līdere ar 440 punktiem ir Vācija, kamēr Krievijai ir 355 punkti, bet Latvija ar 340 punktiem atrodas trešajā vietā. Aiz pirmā trijnieka ar 315 punktiem ir ASV.

Sestdien notikušajās sacensībās no Latvijas sportistiem visaugstākos rezultātus uzrādīja Aparjode, kura bija ceturtā, bet Šici divniekos izcīnīja piekto vietu.

Pasaules kausa kalendārā šosezon ir deviņi posmi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi