Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atceļ PK posma skeletonā otro braucienu; M. Dukuram sudrabs

Sniega dēļ piektdien tika atcelts Vācijas trasē Vinterbergā notikušā Pasaules kausa posma skeletonā vīriešiem otrais brauciens, kā rezultātā latvietis Martins Dukurs sacensības noslēdza otrajā vietā, ko izcīnīja Vinterbergā notiekošā Pasaules kausa ceturtā posma pirmajā braucienā.

Pēc otrā brauciena atcelšanas šī Pasaules kausa posma ietvaros tiks ņemts vērā tikai pirmais brauciens.

Līderis pēc pirmā brauciena bija Dienvidkorejas skeletonists Sunbins Juns, kurš M.Dukuru apsteidza par 0,06 sekundēm. Savukārt trešais, no līdera atpaliekot 0,26 sekundes, bija kanādietis Deivs Grežčižins.

Tikmēr ceturto vietu pēc pirmā brauciena ieņēma nu jau skandalozais krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš turklāt savā braucienā pieļāva vairākas rupjas kļūdas, bet piektais bija otrs latvietis Tomass Dukurs, kurš līderim zaudēja 0,44 sekundes.

Otrajam brauciena bija jāsākas jau plkst.16.15 pēc Latvijas laika, taču sniegputeņa dēļ tas sākotnēji tika pārcelts par 30 minūtēm, bet pēc tam - vēl par 15 minūtēm. Laikapstākļi neuzlabojās un rīkotāji lēma par otrā brauciena atcelšanu.

Skeletonisti sezonu sāka ar trim posmiem Ziemeļamerikā, kur labākos panākumus guva Martins Dukurs, uzvarot sacensībās Leikpleisidā, kā arī esot otrais Pārksitijā, kamēr iepriekšējais posms pirms divām nedēļām Vistleras trasē viņam nebija veiksmīgs, jo nācās palikt sestajā pozīcijā. Savukārt Tomasam Dukuram rezultāti progresējuši, jo viņš sezonu sāka ar sesto vietu, tad bija ceturtais, bet Vistlerā tika uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam piektdien Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna turpat Vinterbergā ierindojās 14.vietā sieviešu sacensībās.

Divu braucienu summā par posma uzvarētāju kļuva vāciete Žaklīna Lelinga, kura finišēja pēc minūtes un 55,86 sekundēm, kamēr otrā palika kanādiete Elizabete Vatčī, uzvarētājai zaudējot 0,24 sekundes, bet vēl sekundes simtdaļu lēnāka bija krieviete Jeļena Ņikitina.

Pēc četriem Pasaules kausa posmiem kopvērtējuma līdere dāmām ar 810 punktiem ir Lelinga, kurai 54 punktus zaudē Vatčī, bet trešo vietu ar 738 punktiem ieņem vāciete Tīna Hermane, kura piektdien sacensībās ieņēma piekto vietu. Tikmēr Priedulēna ar 480 punktiem saglabājusi 12.vietu.

Priedulēna pašlaik startē ar savainojumu, jo augustā viņa, treniņā pildot ikdienišķu vingrinājumu, pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Tomēr sportiste izlēma neveikt operāciju, jo citādāk šajā sezonā nebūtu cerību startēt un nāktos izlaist olimpiskās spēles.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka SOK pirms divām nedēļām krievam Aleksandram Tretjakovam atņēma 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu un uz mūžu aizliedza piedalīties Olimpiādē. Visticamāk, pēc Tretjakova diskvalifikācijas par olimpisko čempionu kļūs planētas titulētākais skeletonists M.Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim T. Dukuram tagad pienākas bronzas godalga. Par medaļu pārdali gan jālemj Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF), kas to vēl nav izdarījusi.

Zīmīgi, ka dienu pēc SOK soda sankciju paziņošanas IBSF četriem Krievijas skeletonistiem - Tretjakovam, Jeļenai Ņikitinai, Olgai Potiļicinai un Marijai Orlovai - piemēroja pagaidu diskvalifikāciju, līdz ar to viņi iepriekšējā Pasaules kausa posmā Vistlerā nestartēja. Savukārt pagājušajā nedēļā IBSF ekspertu komisija pagaidu diskvalifikāciju atcēla, aizbildinoties, ka no SOK nav saņemti pietiekami pierādījumi par krievu sportistu vainu, tāpēc Tretjakovs un kompānija Vinterbergā varēja startēt.

Savukārt šonedēļ SOK jau pieņēma lēmumu diskvalificēt visu Krievijas olimpisko komandu no dalības Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas atlēti februārī gaidāmajā Olimpiādē varēs piedalīties pēc individuāliem uzaicinājumiem, bet viņiem būs liegts startēt zem savas valsts karoga, savukārt uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia".

IBSF, kam viens no lielākajiem atbalstītājiem ir Krievijas gāzes koncerns "Gazprom", pagaidām nekādu oficiālu paziņojumu šajā sakarā nav paudusi.

Planētas titulētākajam skeletonistam M.Dukuram, ļoti iespējams, šī ir pēdējā sezona, jo iepriekš viņš izteicies, ka pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm varētu likt punktu sportista karjerai.

Pasaules kausa posmos šosezon notiks kvalificēšanās Phjončhanas spēlēm. Kvalifikācija skeletonā noslēgsies janvāra vidū pēc veiktiem septiņiem Pasaules kausa etapiem, kad Nāciju rangs četrgades nozīmīgākajam notikumam noteiks 30 dalībniekus. Vīriešiem trīs valstis varēs pieteikt pa trim dalībniekiem, sešas pa diviem, bet piecas - pa vienam.

Dāmām kvalifikācija olimpiskajām spēlēm noslēgsies janvāra vidū pēc veiktiem septiņiem Pasaules kausa posmiem, kad Nāciju rangs četrgades nozīmīgākajam notikumam noteiks 20 dalībnieces. Divas valstis varēs pieteikt pa trim dalībniecēm, četras pa divām, bet septiņas - pa vienai.

Iepriekšējā sezonā jaunākais no brāļiem M.Dukuriem atkal dominēja trasēs, astoto gadu pēc kārtas iegūstot Pasaules kausu, kā arī piekto reizi kļūstot par pasaules čempionu. Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā M.Dukurs uzvarēja četros no astoņiem etapiem, tostarp Phjončhanas trasē, kamēr T.Dukuram uz goda pjedestāla izdevās tikt divas reizes, nākamo olimpisko spēļu mājvietā ieņemot trešo vietu.

T.Dukuram jūnijā Austrijā tika veikta ceļgala operācija. Pēc rehabilitācijas procesa sportists normāli trenēties atsāka septembrī, tāpēc sagatavošanās posmā viss plānotais netika paveikts. Arī viņam šī, visticamāk, ir pēdējā sezona karjerā.

Turpat Vinterbergā šajā nedēļas nogalē sacentīsies arī bobslejisti. Arī bobsleja pasauli satricinājuši pozitīvi jaunumi Soču dopinga skandālā, jo SOK diskvalificējusi 2014.gadā zeltu divniekos un četriniekos izcīnījušo krievu Aleksandru Zubkovu, līdz ar to, visticamāk, par olimpiskajiem čempioniem kļūs latviešu pilota Oskara Melbārža četrinieks ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu. Zīmīgi, ka ceturtdien SOK sniedza detalizētu informāciju par Zubkova analīzēs konstatētajiem pārkāpumiem, norādot, ka viens no paraugiem ticis mehāniski atvērts, bet citā konstatēta nedabīgi augsta sāls koncentrācija.

Tāpat diskvalifikāciju saņēmis Krievijas bobsleja pilots Aleksandrs Kasjanovs, kurš Sočos divniekos bija ceturtais. Zubkova un Kasjanova rezultātu anulēšana uz bronzas medaļu ļauj cerēt Melbārža un Dreiškena divniekam, kuri Sočos bija piektie.

Lidz gadu mijai bobslejisti bez sacensībām Vinterbergā tiksies arī Īglsas trasē, Austrijā.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi