Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Brāļi Dukuri patālu aiz līdera, bet cīņa par medaļu nav galā

Lielo mērķi var sasniegt vēl tikai ļoti labvēlīgas apstākļu sakritības rezultātā, tomēr tas nenozīmē, ka intrigas aukla būtu atsieta. Martins Dukurs pēc pirmās dienas olimpiskajās spēlēs ieņem sesto vietu, no līdera vācieša Kristofera Grothēra atpaliekot nepilnu sekundi (+0,91).

Skeletonā tas ir daudz. Bronzas pozīcija, kuru ieņem ķīnietis Venans Jans (+0,75), ir sasniedzama ne tikai Martinam, bet teorētiski arī astotajā pozīcijā esošajam Tomasam Dukuram (+1,22). Piektdien sacensību sākums pulksten 14.20 pēc Latvijas laika.

Martins Dukurs pēc ieņemtās ceturtās vietas 2018. gada olimpiskajās spēlēs Phjončhanā bez aplinkiem norādīja, ka motivācija turpināt ir viena iemesla dēļ, lai beidzot iegūtu olimpisko zeltu. Sezonas snieguma augšupejošā līkne raisīja optimismu, ka augstākais punkts varētu tikt sasniegts Jaņcjinas olimpiskajā trasē, taču četrgades galvenā starta pusceļā galvenie konkurenti ir aizsteigušies priekšā.

Pirmās dienas sacensības apstiprināja divus paredzējumus. Pirmais, ka tehnikai un ātrām kājām būs sava loma, taču vēl svarīgāk būs precīzi izbraukt garo un sarežģīto Jaņcjinas trasi. Otrais, ka ierastajiem konkurentiem vāciešiem un krieviem līdzās nostāsies mājinieki ķīnieši. Ar diviem ļoti labiem braucieniem stabilus vadības grožus ir satvēris Grothērs. Jau pirmajā braucienā ķīnietis Jans ar sasniegto otro labāko rezultātu izdarīja pieteikumu cīņai par medaļām, par spīti tam, ka pirms Pekinas Pasaules kausa apritē viņam augstākā ir bijusi tikai 7. vieta un šosezon viņš tikai divas reizes ir iekļuvis labāko desmitniekā. 

Mājas trasē ķīniešiem bijuši aptuveni 900 braucienu, taču trajektorijas nebūt nebija optimālas.

Martinam Dukuram ar kļūdām bija abi braucieni, un pēc pirmās dienas viņš izšāva paškritikas bultu: "Vieta ir atbilstoša braucieniem." Padoties gan nav Martina dabā. "Rīt (piektdien) jāmēģina "ieķerties" un pacīnīties."

Tomasam Dukuram pirmā brauciena startā pazudis līdzsvars, otrais jau bijis labāks. Atpaliekot no trešās vietas 0,47 sekundes, Tomass grasās riskēt ar slieču izvēli, kas ir tikai loģiski, jo nav jau vairs ko zaudēt.

Skeletons. Olimpiskās sacensības Pekinā.

Vīrieši. Pēc 1. dienas: 1. K. Grothērs 2:00,33, 2. A. Jungs (abi Vācija) +0,70, 3. V. Jans (Ķīna) +0,75, 4. A. Tretjakovs +0,87, 4. J. Rukosujevs (abi KOK), 6. M. Dukurs (Latvija) +0,91, 7. Ž. Iņs (Ķīna) +1,12, 8. T. Dukurs (Latvija) +1,22. Startē 25.

11.II 14.20 2. un 3. brauciens

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi