Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Cauce otrajā braucienā trases vidusdaļā pārāk strauji izgāja no virāžas, kas noveda pie kļūmju sērijas un kritiena. Par laimi sportiste nopietnas traumas neguva

Caucei Īglsā kritiens; par pieckārtēju pasaules čempioni kļūst Hifnere

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien pasaules čempionātā (PČ) kamaniņu braukšanā, kas norisinās Īglsas trasē, Austrijā, piedzīvoja kritienu otrajā braucienā un palika bez rezultāta, kamēr labākā no latvietēm ar ieņemto 20.vietu bija Kendija Aparjode, bet Ulla Zirne rupji kļūdījās pirmajā braucienā, kas viņai ļāva ierindoties vien 40.vietā 45 dalībnieču konkurencē. Tikmēr par pieckārtēju pasaules čempioni dāmām kļuva vāciete Tatjana Hifnere.

Cauce pēc pirmā brauciena bija 13.pozīcijā, taču otrajā viņa kļūdījās trases vidus daļā, pārāk strauji izejot no virāžas, kas noveda pie kļūdu virknes un kritiena. Latvijas sportiste ilgu laiku šļūca blakus kamanām, taču nopietnas traumas neguva un pati spēja izkāpt no trases.

Hifnere divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 19,712 sekundēm, par 0,213 sekundēm pārspējot Erinu Hemlinu no ASV. Savukārt bronzu ieguva kanādiete Kimberlija Makreja, kura pēc pirmā brauciena bija vien desmitā, tomēr otrajā braucienā uzrādīja trešo laiku un tika pie bronzas, no uzvarētājas atpaliekot par 0,240 sekundēm.

Savukārt sestā palika iepriekšējo trīs gadu pasaules čempione Natālija Geisenbergere, kura pirmajā braucienā kļūdījās un bija vien 17.vietā, bet otrajā braucienā uzrādīja labāko laiku.

Aparjode pirmajā braucienā palika 21.vietā, bet otrajam braucienam kvalificējās 20 labākās. Aparjodei, lai tiktu pie otrā starta, vajadzēja nobraukt par 17 sekundes tūkstošdaļām ātrāk.

Zirne rupji kļūdījās jau startā, kur aizskāra trases apmali. Pēc tam kamanas sagriezās un sportiste bija tuvu kritienam, tomēr līdz finišam tika, taču līderei zaudēja 1,260 sekundes, pēc pirmā brauciena ieņemot vien 41.vietu.

Pēc Cauces kritiena un nefinišēšanas otrajā braucienā abas latvietes galīgajā rezultātu tabulā pakāpās par vienu vietu augstāk.

Hifnere pirmo reizi par pasaules čempioni kļuva 2007.gadā, kad medaļas arī tika dalītas Īglsas trasē. Gadu vēlāk viņa atkārtoja panākumu, bet pie zelta medaļām tika arī 2011. un 2012.gadā. Tāpat viņai ir viena sudraba un bronzas medaļas pasaules meistarsacīkstēs dāmām.
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi