Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Cipulis kā situācijas glābējs, Miknis startēs arī divnieku mačos

Teorētiskas izredzes jau saglabājas – pirms Pasaules kausa (PK) pēdējām sacensībām norāda Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, vaicāts, vai vēl pastāv iespēja izcīnīt otru starta vietu olimpiskajās spēlēs Pekinā četrinieku sacensībās. Sanktmoricā sacensību sākums sestdien un svētdien pulksten 14.

Dāvis Kaufmanis galvas savainojuma dēļ ir izlaidis vairāku posmu sacensības un gatavojas vēl startēt tikai pasaules junioru čempionātā, tāpēc cīņā par otru olimpisko ceļazīmi četrinieku konkurencē ir iesaistījies Emīls Cipulis. Pagājušajā nedēļā viņš startēja Eiropas kausa sacensībās Īglsā, jo vēl nebija iekrājis nepieciešamo sacensību skaitu startēšanai četrinieku konkurencē PK apritē un ieņēma 16. un 11. vietu. Augstāk bija Itālijas otrais numurs Matia Variola, kuram divas sestās vietas.

"Variola arī ir galvenais konkurents cīņā par otru ceļazīmi," apstiprināja Prūsis. "Teorētiski jau saglabājas izredzes viņu apsteigt. Cipulim ir jābūt ap desmito vietu, un Variola nedrīkst būt augstu. Rangā ņems vērā septiņas sacensības, bet Cipulim nebūs vairāk par sešām. Tā gan nav viņa vaina, jo viņš ir situācijas glābējs. Sākotnējais plāns bija savādāks." Prūsis lika noprast, ka par otru ceļazīmi četrinieku konkurencē vajadzēja cīnīties Dāvim Kaufmanim. IBSF rangā Variolam ir 494, bet Cipulim – 364 punkti. Tiesa, Variolam jau ir ieskaitīti punkti par septiņām sacensībām.

Atšķirībā no iepriekšējā posma Vinterbergā Oskars Ķibermanis divniekos startēs ar pamatstūmēju Matīsu Mikni. "Tā arī bija, ka Vinterbergā Mikni pietaupījām," atklāja Prūsis. 

Kopvērtējums

Divnieki 1. F. Frīdrihs 1478 punkti, 2. R. Gaitiukevičs 1329 p., 3. Dž. Kripss 1320 p., ...11. O. Ķibermanis 936 p., ...24. E. Cipulis 286 p., ...27. D. Kaufmanis 160 p.

Četrinieki 1. Frīdrihs 1575 p., 2. Kripss 1346 p., 3. Gaitiukevičs 1280 p., ...6. Ķibermanis 1170 p., ...25. Kaufmanis 236 p

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi