Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

D.Dukurs par Krievijas diskvalifikāciju: Negaidīju tik pārliecinošu lēmumu

Latvijas skeletonistu treneris Dainis Dukurs neesot gaidījis tik pārliecinošu Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, diskvalificējot Krieviju no Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

"Ja tā būtu kāda cita valsts, es domāju, ka nebūtu tik ilga šī šūpošanās šurpu un turpu. Krievija - tas ir cits stāsts, un SOK pieņēma drošu, patiesu lēmumu, nostājās "tīro" sportistu pusē. Es negaidīju tik pārliecinošu lēmumu," sarunā telekanālam LNT atzina Dukurs.

Viņš arī uzslavēja SOK lēmumu atsevišķā ceremonijā Phjončhanā godināt tos sportistus, kuri nu saņems olimpiskās godalgas diskvalificēto Krievijas atlētu vietā.

"Tajā gaisotnē un olimpiskajā atmosfērā sportisti, kas tika apzagti Sočos, varbūt izbaudīs daļu šo emociju. Mūsu valsts komandai tas ir ļoti svarīgi," pauda Dukurs.

SOK lēmumu kā godīgu vērtējis arī Latvijas Olimpiskās komitejas vadītājs Aldons Vrubļevskis, norādot, ka "tas ir gan taisnīgs lēmums pret tiem, kam šī Krievijā esošā, sistemātiskā dopinga manipulāciju kārtība ir atņēmusi medaļas, gan arī taisnīgs pret tiem "tīrajiem" Krievijas sportistiem, kuri joprojām ievēro visus antidopinga noteikumus un sekmīgi piedalās sacensībās."

Atsevišķiem Krievijas sportistiem, kuri nav pārkāpuši noteikumus un pieķerti dopinga lietošanā, būs ļauts piedalīties 2018. gada olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, taču viņiem būs jāstartē zem olimpiskā karoga. Uz sportistu formām būs rakstīts "Olimpiskais sportists no Krievijas", un, ja kāds no krievu atlētiem izcīnīs zelta godalgu, apbalvošanas ceremonijā tiks atskaņota nevis Krievijas, bet gan olimpiskā himna.

Jau ziņots, ka otrdien SOK pieņēma lēmumu diskvalificēt Krievijas Olimpisko komiteju un attiecīgi liegt sportistiem pārstāvēt Krieviju olimpiskajās spēlēs

Jau iepriekš tika paziņots par Krievijas skeletonista Aleksandra Tretjakova rezultātu anulēšanu, tādējādi ļaujot par olimpisko čempionu kļūt latvietim Martinam Dukuram, bet viņa brālim Tomasam pakāpties uz trešo vietu. Anulēts arī bobslejista Aleksandra Zubkova rezultāts Sočos, tādējādi par čempionu ļaujot kļūt latvieša Oskara Melbārža četriniekam - Melbārdim ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Prieks, kur tu rodies?
P
Ir kādreiz tomēr taisnība pasaulē.
Zinetulla
Z
krievi var te kladzināt cik grib . lēmumu tas nemainīs , bet fakts ka krievi šos medāļus nozaga visai pasaulei ir skaidrs, tie acīmredzamie falšstarti nav aizmirstami
aksioma
a
Tīrs sportists - tas nav noteiktas valsts pārstāvis, tāpēc Krievijas diskvalifikācija nav attaisnojama. Tā ir politiska ASV izrēķināšanās par to, ka Krievija Sīrijā sakāva Islama valsti? Neviens neliedza krievu sportistus pārbaudīt īpaši rūpīgi, tikai vajadzētu krievu novērotāja klātbūtnē, lai atkal nesanāk krāpšanās?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi