Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Distanču slēpotājs Bikše pārliecinoši pēdējais Tour de Ski masu starta sacensībās

Latvijas vadošais distanču slēpotājs Indulis Bikše ceturtdien ierindojās stabilā 67.vietā starp tikpat dalībniekiem Tour de Ski seriāla ceturtajā posmā, kura sportisti sacentās 15 kilometru masu starta brīvā stila sacensībās.

Tiesa, par spīti ne pārāk veiksmīgajām ceturtdienas sacensībām, Bikše netika apdzīts par apli, kas viņam būtu liedzis turpmāku dalību šī gada Tour de Ski seriālā.

Par uzvarētāju, finišējot pēc 29 minūtēm un 49,8 sekundēm, kļuva norvēģis Emīls Iversens, kurš tikai par 0,4 sekundēm apsteidza tautieti Sindri Bjērnestadu Skāru.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa itālis Frančesko de Fabiani.

Savukārt Bikše ieņēma 67.vietu, no priekšpēdējās pozīcijas atpaliekot minūti un 50 sekundes.

Bikše ceturtdien nopelnīja 187,89 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktus.

Kopvērtējumā līderis gan joprojām ir ceturtdien ceturtajā vietā palikušais šveicietis Dario Kolonja, kurš par 53 sekundēm apsteidz pagājušās sezonas tūres čempionu krievu Sergeju Ustjugovu, bet trešais, atpalikdams vienu minūti un 7,6 sekundes, ir Martins Junsrūds Sunbī no Norvēģijas.

Savukārt Bikše kopvērtējumā atrodams pēdējā vietā starp 67 dalībniekiem, no pirmās vietas atpalikdams teju 13 minūtes, kamēr priekšpēdējā pozīcija ir priekšā par gandrīz pusotru minūti.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka trešdien pārāk spēcīga vēja dēļ tika atceltas Tour de Ski ceturtā posma sacensības vīriešiem, kuriem bija paredzēts sacensties klasiskā stila sprinta sacensībās. Līdz ar to kopējā vērtējumā tiks rēķināti sešos etapos sasniegtie rezultāti.

Sestdien sprintā brīvajā stilā Bikše ieņēma 79.vietu, tobrīd apsteigdams 15 konkurentus. Sasniegtais rezultāts latvietim deva 102,28 FIS kategorijas punktus. Svētdien 15 kilometru distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu latvietis bija 83.pozīcijā un tika pie 106,84 FIS kategorijas punktiem, bet pirmdien 15 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā viņš ieņēma 73.vietu, nopelnot 108,02 FIS kategorijas punktus.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem, kur tiek rēķināti arī Tour de Ski izcīnītie punkti, pārliecinošs līderis ar 752 punktiem joprojām ir norvēģis Juhaness Klēbo, otro vietu ar 513 punktiem ieņem krievs Aleksandrs Boļšunovs, bet trešais, atpalikdams vēl sešus punktus, ir Ustjugovs.

Tikmēr dāmām ceturtdien desmit kilometru brīvā stila masu starta sacensībās uzvarēja šo sacensību seriāla kopvērtējuma līdere, norvēģiete Ingvilda Ūstberga, tiekot pie sava 12.panākuma karjerā. Viņa par nepilnām divām sekundēm apsteidza tautieti Maikenu Kaspersenu Fallu.

Savukārt trešā bija somiete Krista Parmakoski.

Šo sacensību līdere pēc četriem posmiem ir Ūstberga, kura par 57 sekundēm apsteidz citu norvēģieti Heidi Vengu, kura ceturtdien bija 11.vietā, bet trešā, atpalikdama jau vienu minūti un 56,7 sekundes, ir amerikāniete Džesika Diginsa.

Venga sieviešu konkurencē ir pašreizējā Tour de Ski čempione.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm Ūstbergai ir 690 punkti, bet otrā ar 654 punktiem ir Venga. Šīs nedēļas sākumā līderpozīciju zaudēja 610 punktus guvusī zviedriete Šarlote Kalla, kura arī izlēmusi Tour de Ski nepiedalīties, jo galvenais ir sekmīgi sagatavoties olimpiskajām spēlēm.

Tour de Ski turpinājumā sestdien dalībnieki sacentīsies masu startā klasiskajā stilā. Savukārt sacensības noslēgsies svētdien ar deviņu kilometru posmu, kurā pēdējie trīs kilometri jāveic pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi.

Lai Bikše varētu turpināt sacensības, viņam būs jānoturas laika limitā - intervāla starta distancēs labākajiem nedrīkstēs zaudēt 15% laika, sprintā 20%, bet masu starta etapos nedrīkstēs tikt apdzīts par apli.

Šajā slēpošanas tūrē līdz svētdienai notiks seši etapi un Bikše tajās piedalās otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš kļuva par pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš piedalās šajā tūrē, kopvērtējumā izcīnot 40.vietu. Turklāt pērn pēdējā etapā Bikše kļuva par vēsturē pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš ieguvis Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

Tour de Ski seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres Tour de France parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi