Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Eiduks pēc pozitīva Covid-19 testa atgriezies komandā

Satraucoša ziņa no Pekinas, bet pagaidām viss atrisinājies veiksmīgi. Latvijas olimpiskās komandas (LOK) slēpošanas trenerim Valtam Eidukam pēc ierašanās Džandzjakou olimpiskajā ciematā bija pozitīvs Covid-19 tests. Nekavējoties viņš tika izolēts un pārvietots uz atsevišķu viesnīcu ārpus olimpiskā ciemata. Nākamajā dienā no LOK preses dienesta jau pienāca ziņa par diviem negatīviem testiem un Eiduka atgriešanos ciematiņā.

Pirms izlidošanas uz Pekinu olimpiešiem un apkalpojošajam personālam jāuzrāda divi negatīvi testi, kuri veikti 96 un 72 stundas pirms izlidošanas, tāpēc ziņa par Eiduka pozitīvo testu bija negaidīta. Kontaktpersonu statusā iekļuva distanču slēpotājs Raimo Vīgants, treneris Jānis Puida un kamaniņnieku treneris Kristaps Mauriņš, kā arī fizioterapeits Arnis Noveičuks. Visi tika izolēti atsevišķās istabiņās vai šim nolūkam paredzētajā ciematā esošajā viesnīcā.

Pēc sākotnējās informācijas turpmākās septiņas dienas visiem būtu bijis jāveic Covid-19 tests reizi 12 stundās. Ja visi testi būtu negatīvi, tiktu saņemta atļauja atgriezties pie komandas. Saskaņā ar olimpisko spēļu organizatoru rīcības plānu šādos gadījumos kontaktpersonām ar negatīvu Covid-19 testu nav liegts trenēties, taču distancēšanās jāievēro visu laiku.

Svētdien jau tika ziņots, ka Eiduks saņēmis divus negatīvus Covid-19 testus un ir ieguvis atļauju atgriezties komandā, saglabājot tikai kontaktpersonas statusu. Tas nozīmē, ka septiņas dienas viņam turpināsies testēšana divreiz dienā. Mauriņam esot noņemts kontaktpersonas statuss.

Hokeja izlasei Pekinā nepalīdzēs uzbrucējs Roberts Bukarts, kurš Čehijas līgā pašā mača izskaņā lauzis pirkstu. Bukarts nevarēs spēlēt sešas nedēļas. Roberta Bukarta vietā 25 spēlētāju sarakstā iekļauts Rīgas Dinamo uzbrucējs Gints Meija, kurš tāpat jau būtu braucis uz Pekinu, tikai rezervista statusā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi