Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Iededz sarkano gaismu

Negaidīta un sāpīga ziņa sacensību priekšvakarā. Latvijas labākajai slēpotājai Patrīcijai Eidukai startēšana 7,5 x 7,5 kilometru skiatlona distancē bija jānomaina pret dzīvošanu pašizolācijā.

Viņas nodotajiem Covid19 testiem konstatēja robežvērtības starp kontaktpersonas un Covid-19 pozitīvas personas statusu. Raimo Vīgants ieņēma 51. vietu 15 x 15 kilometru skiatlonā.

Eiduka ir sportistu grupā, kas izslimojuši Covid-19 un kam testos robežvērtības svārstās, uzrādot arī pozitīvu rezultātu.

Pirms izlidošanas uz Pekinu Patrīcijai veiktie Covid19 testu rezultāti bija negatīvi, tomēr vairāki šeit nodotie Covid-19 testi uzrāda dažādus rezultātus.

Sestdien tika organizēta sportistes pārvietošana uz atsevišķu viesnīcu, kur viņas testēšana turpinās divreiz dienā. Olimpiskajā ciematā Eidukai būs ļauts atgriezties pēc divu negatīvu Covid-19 testu iegūšanas pēc kārtas. Patrīcijai nav nekādu saslimšanas simptomu.

Sportiste jau paudusi sarūgtinājumu par notikušo, taču cer pēc iespējas ātrāk atgriezties olimpiskajā ciematā.

Otrdien ir paredzēts starts sprinta distancē. Neziņa par Eidukas turpmāko statusu rada bažas, vai Latvija 12. februārī varēs startēt 4 x 5 kilometru stafetē, kas norisinās dienā pēc 7,5 kilometru sprinta un dienu pirms 10 kilometru iedzīšanas biatlonā.

Piektā kvota Latvijai distanču slēpošanā piešķirta biatlonistei Baibai Bendikai, kurai paredzēts piedalīties tikai 30 kilometru distancē ar kopēju startu.

Tikmēr Latvijas vīriešu izlases pirmais numurs distanču slēpošanā Raimo Vīgants svētdien izturēja smagas olimpiskās ugunskristības.

"Laikam šīs bija smagākās sacensības, kādas man bijušas," pēc finiša sarunā ar Latvijas Olimpiskās komandas preses koordinatori Maritu Vilciņu atzina Vīgants. "Trase bija ļoti smaga, un bija ļoti grūti pamodināt ķermeni. Nebija labākās sajūtas trasē, bet mēģināju noslēpot līdz galam, lai gan galvā bija visādas domas. Tādas ir olimpiskās spēles – skaidrs, ka nekā viegla te nebūs." Vīgants minēja, ka varbūt nebija izvēlēts pats labākais slēpju slīdamības variants, taču liela loma bijusi arī paša sportista veikumam.

Vīgants izteica cerību, ka ne pārāk veiksmīgā debija olimpiskajās spēlēs iedos grūdienu nākamajiem startiem. Tāpat kā visiem pārējiem Latvijas distanču slēpotājiem, arī Vīgantam otrdien paredzēts starts sprinta distancē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi