Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Iesildījuši vietu uz pjedestāla

Brāļi Šici, par spīti kritienam vienā no braucieniem, izcīna trīs medaļas pasaules čempionātā.

Kritiens vienā no braucieniem neliedza Latvijas vadošajiem kamaniņu braucējiem Andrim un Jurim Šiciem aizvadīt ražīgāko pasaules čempionātu savā ilgajā karjerā. Brāļu ekipāža Kēnigszē izcīnīja pa godalgai katrā sacensību dienā – sudrabam sprintā sekoja bronzas medaļas pamatsacensībās un komandu stafetē. "Zini, kamēr neesi pirmais, vienmēr jātiecas augstāk," smejoties startu vērtēja vecākais no brāļiem Juris. "Bet, ja nopietni, šis mums noteikti ir veiksmīgākais pasaules čempionāts." Ne tik priecīgi par sniegumu sezonas nozīmīgākajās sacensībās var būt citi komandas līderi, taču cerīgi sevi pieteica gados jaunie sportisti. Bronzas godalgu U-23 vecuma grupā izcīnīja Gints Bērziņš un Mārtiņa Bota/Roberta Plūmes ekipāža.

Pēdējos trīs Pasaules kausa posmos četras medaļas izcīnījušie Šici jau no pirmā brauciena Kēnigszē apliecināja savus nopietnos nodomus papildināt savu godalgu krājumu. Sprintā ātrāki par viņiem bija tikai trases saimnieki Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, savukārt citi vācieši Tonijs Egerts un Saša Benekens, kā arī Pasaules kausa līderi austrieši Tomass Šteis un Lorencs Kollers palika attiecīgi divu un astoņu sekundes desmitdaļu attālumā. Pamatīgu izbīli brāļi piedzīvoja pamatsacensību pirmajā braucienā, kura pēdējā virāžā piedzīvoja kritienu. "Tas bija neliels šoks, jo nevienā treniņā nebijām pat tuvu kļūdai. Varbūt mazliet atslābinājāmies, un sanāca muļķīgs kritiens. Veiksmīgi, ka finiša līnija ir uzreiz virāžas izejā, tāpēc zaudējums nebija tik liels," Juris Šics neapgalvoja, ka bez šīs kļūdas brāļi noteikti cīnītos par zelta medaļu, bet abām Vācijas ekipāžām liktu panervozēt gan. Šici otrajā braucienā nosargāja trešo vietu un uz bronzas medaļu pozīcijām dienu vēlāk pacēla arī Latvijas stafetes komandu, pabeidzot pasaules čempionātu ar trim godalgām.

Sprinta sacensībās labāko sešniekā iekļuva vēl tikai Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāža. Dāmu konkurencē labāko desmitniekā pa reizei iebrauca visas trīs vadošās Latvijas sportistes. Kendija Aparjode un Elīza Tīruma viena aiz otras astotajā un devītajā vietā sarindojās pamatsacensībās, bet Ulla Zirne bija desmitā sprintā. Vīriešu sacensībās desmito vietu izcīnīja 18 gadu vecais Gints Bērziņš. "Uzskatu, ka tas (sasniegtais – aut.) ir daudz labāk, nekā mēs varējām iedomāties, jo, atklāti runājot, Kēnigszē no visām Vācijas trasēm ir gandrīz nelabvēlīgākā tieši Latvijas sportistiem," Latvijas Kamaniņu sporta federācija citē komandas treneri Kristapu Mauriņu.

Šosezon vēl atlicis pēdējais Pasaules kausa posms Sanktmoricā, kur jau atkal visaugstāk tēmēs brāļi Šici. Viņiem priekšā cīņa par vietu labāko trijniekā absolūtajā kopvērtējumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi