Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izmantoja iespēju ar uzviju

Pasaules kausā Siguldā uz goda pjedestāla ne tikai Martins Dukurs, bet arī Endija Tērauda.

Viens patīkams pārsteigums un viens gaidīts panākums. Skeletoniste Endija Tērauda Pasaules kausa (PK) 1. posma sacensībās sensacionāli izcīnīja augsto 3. vietu. Vīriešu sacensībās pārliecinoši triumfēja galvenais favorīts Martins Dukurs, savukārt Tomass Dukurs palika ārpus pjedestāla 4. vietā. Piektdien skeletonistiem PK 2. posma sacensības Siguldā.

Treneri prognozēs mēdz būt piesardzīgi, taču ceturtdienas vakarā Tēraudas trenera Ginta Dzērves sacītais Dienai, ka būs gandarīts, ja Endija iekļūs labāko astoņniekā, nebūt neliecināja par pārlieku pieticību un latiņas nobīdīšanu pārāk zemu. Kāpēc gan lai to celtu augstāk, ja pagājušajā sezonā vienīgajā PK startā Siguldā Tērauda pirmajā braucienā sasniedza 12. rezultātu 25 dalībnieču konkurencē, bet pēc otrā brauciena tika diskvalificēta par startēšanu bez numura. Eiropas kausa (EK) kopvērtējumā, kas pēc spēka ir trešā ranga sacensības, Endija divos posmos uzvarēja, bet Altenbergā pat palika ārpus labāko desmitnieka 11. vietā.

Covid-19 pandēmijas dēļ līdz janvārim PK apritē neredzēsim ASV un Kanādas skeletonistes, taču piektdien dalībnieču skaitā bija pagājušās sezonas kopvērtējuma visas četras labākās braucējas – uzvarētāja Žaklīna Lelinga un viņas tautiete pasaules čempione Tīna Hermane, austriete Janīna Floka un krieviete Jeļena Ņikitina. No pagājušās sezonas labāko kvarteta Tēraudu apsteidza tikai Floka, kura pārliecinoši uzvarēja. Jau pēc pirmā brauciena, startējot ar pirmo numuru, Endija ieņēma trešo pozīciju aiz Flokas un sudraba godalgas ieguvējas holandietes Kimberlijas Bosas, taču pakausī elpoja konkurentes ar daudz lielāku PK pieredzi. Bija bažas, vai Tērauda psiholoģiski izturēs spriedzi. Otrajā braucienā viņai 7. rezultāts, bet ar to pietika, lai par 0,01 sekundi apsteigtu Čehijas sportisti Annu Fernštati, kura ieņēma 4. vietu.

Vīriešu sacensības sākās daudzsološi pēc šā gada februārī PK posmā Siguldā un reizē Eiropas čempionāta uzrakstīta scenārija. PK deviņkārtējais ieguvējs Martins jau pirmajā braucienā aizsteidzās konkurentiem tālu priekšā, savukārt vecākais brālis Tomass, kurš februārī mājas trasē bija otrais, šajā pozīcijā nobāzējās arī pēc jaunās sezonas pirmā brauciena (+0,45 sekundes aiz Martina). Vācieši Fēlikss Kaisingers (+0,02) un Aleksanders Gasners (+0,21) turpat vien bija, taču Tomasa diezgan rupjā kļūda 15. virāžā rosināja cerību, ka mājas trasē otrajā braucienā tā netiks atkārtota. Diemžēl arī otrajā braucienā Tomasam trases lejasdaļā bija sānslīdes un rezultātu ailēs garām aizslīdēja gan Kaisingers, gan arī Gasners. Pēc sacensībām Tomass atzina, ka esot kļūdījies arī slidu izvēlē.

Jau piektdien Siguldā būs iespēja vāciešiem revanšēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi