Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jaunā slēpotāja Eiduka: Finišā nav nepadarīta darba sajūtas

Latvijas labākajai slēpotājai Patrīcijai Eidukai pēc starta Phjončhanas olimpisko spēļu desmit kilometru distancē brīvajā stilā nav nepadarīta darba sajūtas.

Kā vēstīts, ceturtdien notikušajās sacensībās Eiduka ar 44.vietu sasniedza jaunu Latvijas rekordu olimpiskajās spēlēs.

"Salīdzinot ar savām pirmajām sacensībām šajā Olimpiādē, jūtos fantastiski. Esmu gandarīta par paveikto, jo izdarīju visu, ko vien varēju. Uzdevums bija nobraukt tā, lai finišā nav nepadarītas darba sajūtas. To arī paveicu. Esmu ļoti priecīga par rezultātu," pēc sacensībām pauda Eiduka.

"No uzvarētājas atpaliku trīs minūtes un 13 sekundes. Uzskatu, ka tas nav daudz. Desmit kilometru distance ir ātra un smaga. Man ļoti patika, ka bija smagi kāpumi," stāstīja sportiste. "Tēvs ar slēpju iesmērēšanu bija paveicis neiespējamo, jo tās slīdēja lieliski. Esmu ļoti, ļoti gandarīta, jo esam izdarījuši visu tik labi, cik varējām."

Sasniegtais rezultāts Eidukai deva 102,95 FIS kategorijas punktus.

"Šajā distancē olimpiskajās spēlēs ātrums ir ļoti nežēlīgs. Agrāk šķita, ka desmit kilometros var tik ļoti nesteigties, lai tiktu līdz finišam, bet šoreiz sapratu, ka no paša sākuma jābrauc maksimāli ātri," teica Eiduka. "Distance ir tik ļoti ātra, ka tā nešķiet kā desmit kilometri, bet gan sprints. Nedalīju spēkus - kā braucu, tā braucu. Visu laiku centos ķert tās, kas man atrodas priekšā un izdevās apsteigt trīs četras dalībnieces, kurām bija ļoti labs FIS reitings."

"Šodien izdevās necerēti labs kāpums. Arī meitenes, kas bija aiz manis, bija ar ļoti labiem FIS punktiem," teica slēpotāja.

Eiduka pauda, ka labprāt piedalītos arī nākamajās olimpiskajās spēlēs, tomēr uzskata, ka to darīs vien tad, ja spēs sasniegt augstvērtīgus rezultātus.

"Ja gribu uz nākamo Olimpiādi, man tur būs jābrauc par labākām vietām nekā tagad, jo negribēšu atkārtot šos pašus rezultātus. Motivācija šobrīd ir," teica Eiduka, kura šī mēneša pirmajā dienā atzīmēja astoņpadsmito dzimšanas dienu.

Kā vēstīts, vēl viena latviete Inga Paškovska ceturtdien ierindojās 80.pozīcijā, apsteidzot desmit konkurentes, kuras visas nāca no slēpošanai eksotiskām valstīm.

Eiduka sasniedza Latvijas visu laiku labāko rezultātu distanču slēpošanā olimpiskajās. Līdz šim tāds bija Inetas Kravales 1994.gadā Lillehammerē sasniegtā 48.vieta 30 kilometru distancē ar kopēju startu.

Kā vēstīts, Eiduka decembrī Skandināvijas kausa sacensībās Somijā viņa sasniedza visu laiku augstvērtīgāko rezultātu Latvijas sievietēm Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktos, bet pirms došanās uz Dienvidkoreju izcīnīja desmito vietu pasaules junioru čempionāta sprinta sacensībās, kur distance tika veikta brīvajā stilā.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi