Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kamaniņu braucēja Zirne: Olimpiādē mans mērķis ir tikt labāko sešiniekā

Latvijas kamaniņu braucējas Ullas Zirnes mērķis 2018.gada olimpiskajās spēlēs Phjončhanā ir iekļūšana labāko sešiniekā, taču sezonas sākumā viņa koncentrēsies tam, lai vispār kvalificētos nozīmīgākajam ziemas sporta forumam.

Latvijas kamaniņu braucēju izlase nākamajā nedēļā Phjončhanā sāks desmit dienu treniņnedēļu, bet sezona sāksies novembra vidū ar Pasaules kausa posmu Insbrukas trasē.

"Olimpisko sezonu gaidu ar visnotaļ pozitīvām emocijām un ar lielu nepacietību, jo gribās, lai ātrāk sākas sacensības, lai varētu būt tajā visā iekšā," aģentūrai LETA sacīja 22 gadus vecā Zirne.

"Līdz pirmajiem startiem ir palikuši gana daudz darbu, gan ar tehniku, gan arī fiziskajā sagatavotībā vēl ir ko darīt. Tomēr pirmssezonā pamats ir ielikts ļoti labs un varu teikt, ka sagatavošanās posms bijis ļoti veiksmīgs," optimistiska bija kamaniņu braucēja.

Tiesa, vasarā viņai bija nelielas veselības problēmas. "Bija neliela ceļgala trauma, kura patraucēja, tāpēc nevarēju darīt visu, ko vajadzēja, tomēr veiksmīgi ar to tiku galā. Tagad nevaru teikt, ka tas traucē, taču jāpiedomā, bet lielos vilcienos viss ir kārtībā," norādīja Zirne.

Starpsezonā viņai tika sagatavota arī jauna kamana, taču sezonas gaitā sportiste plāno braukt arī ar iepriekšējās sezonas "ragavām", meklējot labāko risinājumu.

"Šobrīd man gan vecā kamana, gan uztaisīta vēl viena jauna, tāpēc šobrīd notiek variēšana starp veco un jauno. Mēģinām, meklējam variantus, lai es trasē ērti justos. Ceru, ka līdz sezonas sākumam būs pilnīga skaidrība, kas iet ātrāk, kurā trasē ar ko labāk braukt, bet domāju, ka sezonā izmantošu abas kamanas," skaidroja sportiste.

Pērn Pasaules kausa kopvērtējumā Zirne ieguva 13.vietu, bet labāko rezultātu sasniedza tieši olimpiskajā Phjončhanas trasē, kur Pasaules kausa etapā ieņēma augsto septīto vietu, kas ir viņas labākais rezultāts karjerā. Tāpat olimpiskajā trasē komandu stafetē viņa ar komandas biedriem izcīnīja bronzu, tiekot pie pirmās godalgas karjerā.

"Phjončhanas trase man ļoti patika, arī Dienvidkorejā viss bija lieliski, tāpēc ar nepacietību gaidu treniņnedēļu, lai redzētu, kāda trase būs tagad," atzina Zirne. "Olimpiskajās spēlēs mans lielais mērķis ir iekļūšana sešiniekā. Redzēs kā būs, bet uz to eju. Savukārt sezonas pirmajā pusē, protams, galvenais būs kvalificēšanās olimpiskajām spēlēm. Tāpat svarīgi būs iegūt pārliecību par savu varēšanu, lai uz Olimpiādi varu doties ar skaidru prātu un droši startēt," uzsvēra kamaniņu braucēja.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi