Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķibermaņa četrinieks PK posmā izcīna 4. vietu

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža ar stūmējiem Matīsu Mikni, Lauri Kaufmani un Arvi Vilkasti svētdien Leikplesidas trasē ASV izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa otrā posma otrajās četrinieku sacensībās.

Uzvaru svinēja kanādietis Džastins Kripss, kurš otrās vietas ieguvēju Johannesu Lohneru no Vācijas divu braucienu summā pārspēja par 0,30 sekundēm. Vēl trīs sekundes simtdaļas lēnāks bija vācietis Frančesko Frīdrihs.

Ķibermanis Kripsam zaudēja 0,35 sekundes, bronza bija 0,02 sekunžu, bet sudrabs - 0,05 sekunžu attālumā. Piektajā vietā 0,32 sekundes aiz Ķibermaņa bija amerikānis Hanters Čērčs, bet pirmo sešinieku noslēdza krievs Aleksejs Stuļņevs.

Pirmajā braucienā nepārspēts bija Kripsa vadītais bobs, kas finiša līniju sasniedza pēc 54,82 sekundēm. Vienu sekundes desmitdaļu viņam zaudēja Frīdrihs, bet vēl sešas sekundes simtdaļas atpalika Lohners. Ķibermanis Kripsam zaudēja 0,30 sekundes un bija piektais, bet pirmais trijnieks atradās 0,14 sekunžu attālumā.

Arī otrajā braucienā ātrākais bija Kripss, kurš trasi veica 54,63 sekundēs, 0,05 sekundes lēnāks bija Ķibermanis, bet 0,14 sekundes atpalika Lohners.

Svētdien startēja 20 četrinieku ekipāžas.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc divām sacensībām līderis ar 450 punktiem ir Kripss, pa 402 punktiem ir Lohneram un Ķibermanim, bet 392 punktus iekrājis Frīdrihs.

Pirmajās četrinieku sacensībās sestdien Ķibermaņa pilotētais četrinieks ieņēma otro vietu, par 0,39 sekundēm piekāpdamies vien Kripsa ekipāžai. Par astoņām sekundes simtdaļām tika apsteigta austrieša Benjamina Maiera pilotētais četrinieks, par 0,21 sekundi - divas Vācijas ekipāžas - Lohnera un Frīdriha četrinieki.

Jau ziņots, ka pirmajā posmā Leikplesidā notika divas divnieku sacensībās, kurās Ķibermanis ar Mikni ieņēma divas ceturtās vietas.

Pasaules kausa posmos Ziemeļamerikā startēja tikai Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa ekipāžas, kurš piedalījās vien abās pirmā posma divnieku sacensībās. Latvijas titulētākais pilots Oskars Melbārdis vismaz līdz Jaunajam gadam startē Eiropas kausa apritē, kur viņam pievienosies arī Bērziņš.

Iepriekšējā sezonā Ķibermanis bija otrais divnieku un četrinieku kopvērtējumā, kā arī ieņēma otro vietu kopējā ieskaitē, piekāpjoties tikai dominējošajam vācietim Frančesko Frīdriham. Tikmēr Bērziņš debitēja Pasaules kausa apritē un Siguldā izcīnīja divas septītās vietas divniekos.

Sākotnēji pirmais posms bija paredzēts Pārksitijā, tam norisinoties no 25.novembra līdz 1.decembrim, tomēr Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) ievadošo etapu pārcēla uz Leikplesidu. Sacensības Pārksitijā tika nolemts atcelt, jo trases personāls nevarēja garantēt, ka līdz sezonas sākumam izdosies salabot saldēšanas sistēmu. Tāpēc, lai izvairītos no lieka riska, lemts sacensības pārcelt uz Leikplesidu.

Pēc tam Pasaules kausa sezona turpināsies janvārī ar mačiem Vinterbergā, Laplaņā, Insbrukā un Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi