Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķibermaņa divnieks izcīna sudrabu Pasaules kausa posmā Siguldā, Bērziņš debitē ar septīto vietu

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa un stūmēja Matīsa Mikņa divnieku ekipāža sestdien Siguldā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa pirmā posma sacensībās, kamēr debitants Ralfs Bērziņš ar stūmēju Dāvi Spriņģi bija dalītā septītā pozīcijā.

Uzvaru Latvijas posmā svinēja olimpiskais čempions Frančesko Frīdrihs no Vācijas, kurš startēja kopā ar stūmēju Aleksanderu Šilleru. Frīdrihs bija ātrākais abos braucienos, pirmajā labojot trases (49,86 sekundes) un starta (4,82) rekordus.

Ķibermanis pirmajā braucienā bija trešais, bet otrajā piekāpās tikai Frīdriham. Viņš Vācijas pilotam divu braucienu summā zaudēja 0,42 sekundes. Tikmēr trešo vietu ieņēma austrietis Benjamins Maiers, kurš Frīdriham zaudēja 0,68 sekundes

Tālāk aiz pirmā trijnieka bija čehs Dominiks Dvoržāks, piektais bija krievs Aleksandrs Andrijanovs, bet pirmo sešinieku noslēdza vācietis Niko Valters.

Savukārt Bērziņš pirmajā braucienā ieņēma 12.vietu, bet otrajā ar izcilu braucienu bija trešais. Viņš un vācietis Kristofs Hāfers uzvarētajam zaudēja 1,05 sekundes, bet pirmais piecinieks bija nieka divu sekundes simtdaļu attālumā.

Sacensībās piedalās 18 divnieku ekipāžas, līdz ar to visas varēja piedalīties arī otrajā braucienā.

Latvijas izlases līderis Oskars Melbārdis sakopj savu veselību un šo sezonu pat varētu izlaist pilnībā.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Melbārža. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Bērziņš Pasaules kausa apritē vēl nebija startējis, tāpēc Siguldā viņš piedzīvo debiju.

Jau ziņots, ka Pasaules kausa pirmajā posmā skeletonā Martins Dukurs ieņēma otro vietu, kamēr Tomass Dukurs bija sestais, bet Ivo Šteinbergs debijā ierindojās 11.vietā.

Svētdien tiks aizvadītas sacensības sieviešu skeletonā un vēl vienas sacīkstes vīriešu divniekiem.

Jaunā Pasaules kausa sezona Siguldā sākās piektdien, kad sieviešu bobsleja sacensībās triumfēja olimpiskā čempione Mariama Jamanka no Vācijas.

Šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā būs astoņi posmi.

Pasaules kausa posms Siguldā norisinājās arī 2004.gada februārī, sacensībām notiekot bobslejā sievietēm un skeletonā. Vīru sacensībās uzvaru toreiz svinēja Tomass Dukurs, kuram tā arī palikusi vienīgā zelta medaļa Pasaules kausa posmos.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc lemts, ka Latvijā norisināsies divas vīru divnieku sacensības. Nākamajā posmā Vācijas trasē Vinterbergā notiks divas sacensības četriniekiem.

Sezonas turpinājumā notiks vēl divi etapi Vācijā, bobslejistus un skeletonistus uzņemot Altenbergas un Kēnigszē trasēm, janvāra vidū sportisti spēkosies Īglsas trasē Austrijā, mēneša beigās būs sacensības Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies pasaules čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi