Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ķibermanim ar Mikni bronza PČ divnieku ekipāžās

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni svētdien Altenbergas trasē izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionāta divnieku sacensībās. Tikmēr olimpiskais čempions Oskars Melbārdis ar Intaru Dambi bija 12.vietā, bet Ralfs Bērziņš ar Dāvi Spriņģi ieņēma 17.pozīciju.

Līdz šim no Latvijas sportistiem divnieku sacensībās medaļas ir izcīnījuši Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu, kuri izcīnīja sudraba godalgas 2015.gadā, savukārt bronzu 1985.gadā izcīnīja Zintis Ekmanis ar Nikolaju Žirovu un 1989.gadā Jānis Ķipurs ar Aldi Intleru.

Par pasaules čempionu tika kronēts titulētais vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš startēja kopā ar stūmēju Margisu Torstenu. Vācijas ekipāža bija nepārspēta visos četros braucienos un neatstāja saviem sāncenšiem nekādas cerības.

Otrais bija cits vācietis Johannes Lohners, kurš savam tautietim četru braucienu summā zaudēja 1,65 sekundes, bet par 0,14 sekundēm apsteidza Ķibermani. Ceturtais astoņas sekundes simtdaļas aiz Ķibermaņa bija vēl viens Vācijas pilots Niko Valters, tālāk sekoja vēl viens mājinieks Rihards Elsners, bet pirmo sešinieku noslēdza austrietis Benjamins Maiers.

Melbārdis čempionam zaudēja 2,86 sekundes, bet Bērziņš atpalika 3,64 sekundes.

Sestdien Ķibermaņa divnieka ekipāža pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņēma piekto vietu ar 1,12 sekunžu atpalicību no Frīdriha ekipāžas, taču tikai trīs sekundes simtdaļas no trešās vietas, ko pēc pirmās dienas ieņēma Lohners. Četrās pirmajās vietās pēc pirmajiem diviem braucieniem bija mājinieku ekipāžas.

Svētdien trešajā braucienā Ķibermanis, spītējot kļūdai, uzrādīja labu ātrumu trasē un finišēja pēc 56,35 sekundēm. Par viņu ātrāks bija tikai Frīdrihs, kurš savu pārsvaru pār latvieti palielināja par 0,37 sekundēm. Summā Ķibermanis pakāpās uz ceturto vietu 1,49 sekundes aiz Frīdriha, bet tikai divas sekundes simtdaļas aiz trešajā pozīcijā esošā Lohnera.

Melbārdim braucienā ar 56,97 sekundēm bija 13. ātrākais laiks, bet Bērziņam ar 57,47 sekundēm - 19. rezultāts. Pēc trim braucieniem viņi bija attiecīgi 13. un 17.pozīcijā.

Ceturtajā braucienā Ķibermanis laikapstākļu dēļ ar 56,67 sekundēm uzrādīja vien 14.rezultātu, bet no pirmā trijnieka Valters viņam zaudēja 0,25 sekundes, kas latvietim ļāva pakāpties uz trešo vietu. Ātrākais ar 56,37 sekundēm atkal bija Frīdrihs, 0,02 sekundes lēnāks bija krietni agrāk startējušais dienvidkorejietis Junjons Vons, bet 0,06 sekundes atpalika francūzis Romēns Hainrihs.

Vēl simtdaļu lēnāks bija Melbārdis, kuram braucienā bija ceturtais laiks, bet 0,21 sekundi atpalika Bērziņš, kurš braucienā ieņēma 11.vietu.

Melbārdis pasaules čempionātos divniekos startējis astoņas reizes, 2015.gadā kopā ar Daumantu Dreiškenu izcīnot sudrabu. Ķibermanim bagāžā ir seši čempionāti un līdz šim augstākā ceturtā vieta 2017.gadā, bet Bērziņš pērn savā debijā ieņēma 21.pozīciju.

Altenbergas trasē šosezon līdz šim bija startējis tikai Melbārdis, kurš šeit decembrī piedalījās Eiropas kausa sacensībās, vienos no divnieku mačiem izcīnot otro vietu.

Pasaules kausa sezonā no astoņām sacensībām Ķibermanis uzvarēja divos Siguldā notikušajos mačos, kā arī guva godalgas Laplaņā un Sanktmoricā. Kopvērtējumā viņš piekāpās tikai vācietim Frančesko Frīdriham, kurš sezonas pēdējās sacensībās nepiedalījās, lai labāk sagatavotos pasaules čempionātam.

Kvotas uz pasaules čempionātu noskaidrojās pēc aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā notikušā Pasaules kausa posma, kas šosezon bija pēdējais etaps divniekiem. Latvieši Vācijā par medaļām divnieku ieskaitē varēs cīnīties ar trim ekipāžām, savukārt četriniekos ar divām. 

Pēc lieliskā starta Siguldā gan Bērziņš, gan Melbārdis divniekos nodrošināja vietu divdesmitniekā Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) reitingā. Līdz ar to tikai Latvija un Vācija kvalificējās čempionātam ar trīs komandām, bet Vācijai vēl ir izcīnīta ceturtā kvota, kura pienākas junioru čempionam Rihardam Elsneram. Savukārt četrinieku sacensībās trīs komandas būs Vācijai un Kanādai, bet Krievijai - četras. 

Nākamajā nedēļā sezonai punktu liks bobsleja četrinieku ekipāžas, kā arī skeletonisti, kuri cīnīsies par pasaules čempionāta medaļām.

pievienota 2.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi