Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ķibermanis: Biju ļoti neapmierināts ar sevi un īsti just kopā ar viņiem nespēju

Latvijas bobsleja pilotam Oskaram Ķibermanim Phjončhanas olimpisko spēļu rezultātus divnieku sacensībās vēl ir grūti sagremot, aģentūrai LETA sacīja sportists.

Pirmdien pie bronzas medaļām divniekos tika Latvijas ekipāža ar pilotu Oskaru Melbārdi un stūmēju Jāni Strengu, kamēr Ķibermanis un stūmējs Matīss Miknis palika devītie, lai gan pēc pirmā brauciena atradās augstajā ceturtajā pozīcijā. Pēc divnieku sacensību noslēguma Ķibermanis bija ļoti sarūgtināts un ar medijiem nerunāja.

"Emocijas pēc divniekiem tagad ir norimušas nosacīti. Grūti vēl sagremot. Es ar visu biju neapmierināts. Četrus gadus smagi strādājām, bet trīsarpus minūšu laikā to visu sačakarēju," atzina Ķibermanis.

"Protams, prieks par lielā Oskara panākumiem. Vismaz neatstājām Latviju tukšā," pauda pilots. "Tomēr no tā man gūt kādu pozitīvu emociju lādiņu bija ļoti grūti. Biju ļoti neapmierināts ar sevi un īsti just kopā ar viņiem nespēju."

Trešdien notika pirmie oficiālie braucieni četrinieku ekipāžām, kas sacensības olimpisko spēļu noslēgumā aizvadīs sestdien un svētdien. Pirmajos treniņos Ķibermanis ar stūmējiem Mikni, Jāni Jansonu un Helviju Lūsi bija 11. un 19.vietā.

"Es šeit neatrastos, ja četriniekos necerētu uz kaut ko foršu. Jāaizvada četri stabili braucieni un tad jau skatīsies rezultātu," izteicās Ķibermanis. "Ir nianses, kas šajā trasē četriniekiem no divniekiem atšķiras. Dažās vietās četrinieks ir stabilāks un ar to ir jābrauc precīzāk. Ir gan plusi, gan mīnusi."

"Nezinu, kāpēc tā, bet pagaidām labāk jūtos četriniekā. Atslēgas vietas joprojām ir tās pašas - otrā un devītā virāža. Varbūt vēl arī 13. un 14.virāžas, bet šogad tur nav tik traki," atklāja Ķibermanis.

Pirms četriem gadiem Sočos Melbārdis kopā ar Strengu, Daumantu Dreiškenu un Arvi Vilkasti ieguva sudrabu, bet pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām viņiem jāpienākas zeltam.

Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija notiks svētdien.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi