Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Lai atkārtotos, jāatver maciņš

Kāpēc zviedri nevarēja sagatavot labāku programmu, kandidējot uz 2026. gada ziemas olimpisko spēļu (OS) rīkošanu? Ja OS saimnieku tiesības iegūtu Baltijas jūras kaimiņi, tad bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensības risinātos Siguldā. Ne jau tikai olimpiskais Stokholmas–Ores zaudējums Milānai–Kortīnai d’Ampeco varētu būt sāpīgs Siguldai. Tas var ietekmēt arī turpmāko Pasaules kausa izcīņas divnieku sacensību sarīkošanu Siguldā.

Par sacensību oranizāciju jau ir saņemtas uzslavas no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF). Vācijas treneris Renē Špīss par izdošanos bija pārliecināts vēl pirms starta šāviena. "Man Pasaules kausa gada sacensības bez šaubīšanās būs Siguldas posms. Pasākums piesaistīs ievērojamu skatītāju pūli, un tas būs vienreizēji – redzēt tik daudz cilvēku trases malā," Špīsa paredzējums arī piepildījās. Bez biļešu tirdzniedzības precīzu līdzjutēju skaitu noteikt ir neiespējami, bet vismaz desmit tūkstoši noteikti bija. No sportiskā viedokļa atkārtot tik veiksmīgu scenāriju diezin vai kādreiz izdosies.

Emocijām sitot augstu vilni, viens otrs jau varbūt uzbur iedomātu nākotnes vīziju ar dubultpanākumu arī bobsleja sacensībās, taču reāls ir arī tāds scenārijs, ka nākamgad PK posms Siguldā nenotiek.

Vai tuvākajā nākotnē trasē ir paredzami arī rekonstrukcijas darbi? Uzslavējot organizatorus, IBSF pārstāvji lika noprast, ka šāds formāts tikai ar divnieku maču organizēšanu Siguldā var drīzumā beigties. Ar lielisku trases sagatavošanu latvieši ir gandrīz vai iešāvuši paši sev kājā. Trase bija tik ātra, ka kļuva bīstama jau arī divnieku, ne tikai četrinieku bobsleja kamanām.

Ja Sigulda būtu ieguvusi 2026. gada OS rīkošanas tiesības, trases pārbūvē bija plānots ieguldīt 50 miljonus eiro. Pēc pieticīgākajiem aprēķiniem, pārbūvi var veikt par 15 miljoniem, taču ar lielu varbūtību, ka pēc tam skopais maksās divreiz. Tāpēc 30 miljoni esot nepieciešami, lai būtu garantija, ka izdosies visu paveikt un ka renes sporta svētki Siguldā atkārtosies. 

Top komentāri

Rene
R
Vajag taisīt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi