Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvija Phjončhanā: Sāk Dukuri, cerības kamaniņu stafetē un biatlonā

Ceturtdien, 15. februārī, Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs klāt jau sestā sacensību diena. Tajā tiks sadalīti kopumā deviņi medaļu komplekti, bet sniega un ledus trasēs dosies pavisam 12 Latvijas sportisti.

Jau plkst. 3 pēc Latvijas laika sāksies olimpiskās skeletona sacensības, kurās brāļi Martins un Tomass Dukuri metīs izaicinājumu mājiniekam Sunbinam Junam, kā arī vācu sportistiem, tāpat cīņā par godalgām varētu iesaistīties Olimpiskais sportists no Krievijas Ņikita Tregubovs. Treniņos ļoti ātrs bija arī brits Dominiks Pārsons, jaunzēlandietis Rīss Tērnberijs un jaunais ķīnietis Venkjangs Gengs. Pēdējos treniņos Dukuri pa reizei iebrauca labāko trijniekā, bet Juns nestartēja nemaz.

Pirmais no favorītiem trasē ar 6.numuru dosies Juns, uzreiz sekos vācietis Aksels Jungks, Tomass, Martins un Tregubovs. Pavisam sacensībās piedalīsies 30 skeletonisti. Otrais brauciens sāksies plkst. 4.30. Savukārt trešais un ceturtais brauciens notiks naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika.

Plkst. 3.15 sāksies kalnu slēpošanas sacensības milzu slalomā dāmām, kur jāpiedalās arī mūsu Leldei Gasūnai, tomēr līdz šim nepiemēroto laika apstākļu dēļ ir sadalīts tikai viens no kalnu slēpošanas kalendārā paredzētajiem četriem medaļu komplektiem. Ja sacensības varēs notikt, otrais brauciens paredzēts plkst. 6.45.

Jau vēstīts, ka ceturtdien paredzētajās sacensībās nobraucienā nestartēs Kristaps Zvejnieks, kurš nolēmis visu uzmanību un spēkus koncentrēt savām kroņa disciplīnām - slalomam un milzu slalomam.

No plkst. 8.30 sāksies olimpiskās sacensības distanču slēpošanā, kur 10 km brīvajā stilā slēpos arī mūsu Inga Paškovska un jaunā Patrīcija Eiduka, kura sprintā iepriekš izcīnīja 62. vietu. Pavisam startēs 90 dalībnieces.

Tāpat plkst. 10.15 paredzētas no trešdienas pārceltās biatlona sacensības 15 km individuālajā distancē dāmām, kur startēs arī mūsu Baiba Bendika. Līdz šim Phjončhanā viņai 39 vieta sprintā un 33. vieta iedzīšanā. Vēl bez ceturtdienas klasikas atliek ar sacensības ar kopējo startu, tomēr bez ļoti augstas vietas 15 kilometros uz dalību tajās latvietei cerēt nav reāli.

Plkst. 13 trasē dosies mūsu lielākā cerība biatlonā Andrejs Rastorgujevs, aizvadot 20 km klasiku. Andrejam jātiek pēc iespējas augstāk, lai kvalificētos 15 km distancei ar kopējo startu. Šajās olimpiskajās spēlēs viņam pagaidām 24. vieta sprintā un 12. vieta iedzīšanā, tomēr abās distancēs pievīlusi šaušana. Tāpat ceturtdien startēs Oskars Muižnieks, kurš sprintā ierindojas 66. vietā.

No plkst. 14.30 īkšķi jātur par mūsu kamaniņu stafetes komandu, kas sīvā cīņā ar Vāciju, Austriju, Itāliju, ASV, Kanādu, Olimpisko sportistu no Krievijas komandu un vēl citām dalīs medaļas. Sočos pirms četriem gadiem mūsējiem tika bronza, tāpat komanda regulāri ieguvusi godalgas Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī Pasaules kausa posmos. Komandā startēs Kristers Aparjods (11. vieta individuāli), Ulla Zirne (12.) un brāļu Šicu divnieks (6.). Latvieši 13 komandu konkurencē startēs kā astotie.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi