Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas kamaniņu sportisti PK izcīna bronzu komandu stafetē

Latvijas kamaniņu braucēji Elīza Cauce, Kristers Aparjods un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš svētdien Vinterbergas trasē izcīnīja bronzas medaļu Pasaules kausa pirmspēdējā, astotā, posma komandu stafetes sacensībās.

tafetē gan nepiedalījās Pasaules kausa vadošās komandas Vācija, Austrija, ASV un Kanāda, bet uzvarētāja Krievija nebija savā optimālajā sastāvā. Lielākā daļa šo valstu sportistu slikti sagatavotās trases dēļ boikotēja posmu, bet stafetē piedalījās tikai sešas valstis.

Prognozētā vēja dēļ stafetes sacensības tika rīkotas stundu ātrāk nekā paredzēts, bet maču laikā trasē sāka līt.

Krievijas komanda, kuras sastāvā bija Tatjana Ivanova, Semjons Pavļičenko un Aleksandrs Deņisovs/Vladislavs Antonovs, finišēja pēc divām minūtēm un 36,848 sekundēm.

Otrās vietas ieguvēja Itālija zaudēja 0,494 sekundes, bet Latvija atpalika vēl 0,105 sekundes. Teju divas sekundes latviešiem zaudēja Polija, piektā bija Slovākija, bet sesto vietu ieņēma Polija.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē sieviešu sacensībās savu pirmo uzvaru karjerā svinēja Cauce, vīru mačos sudrabs bija Aparjodam, bet divniekos tāda paša kaluma godalgu izcīnīja Gudramovičs/Kalniņš.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 395 punktiem ir Itālija, otro vietu ar 361 punktu ieņem Krievija, bet trešā ar 320 punktiem ir Latvija, kas par pieciem punktiem apsteidz Vāciju.

Pasaules čempionātā, kur latvieši šogad izcīnīja sudrabu, trasē devās abi Aparjodi un brāļi Šici. 

Janvāra vidū Lillehammerē notikušajā Eiropas čempionātā, kas vienlaikus bija arī Pasaules kausa posms, Latvijas izlasi līdz bronzas medaļai aizveda brāļi Juris un Andris Šici, Aparjods un Ulla Zirne. Šāds pats sastāvs Pasaules kausā šosezon izcīnīja piekto vietu Insbrukā. Abi Aparjodi un Gudramovičs/Kalniņš izcīnīja piekto vietu Atlenbergā, bet brāļi Šici, Aparjode un Kivlenieks bronzu ieguva Oberhofā.

Latvijas komanda astotajā etapā Vinterbergā un arī noslēdzošajā devītajā posmā Kēnigszē startēs nepilnā sastāvā. Vīru konkurencē uz starta izies Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, bet starp divvietīgajām ekipāžām brāļi Šici un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Dāmu sacensībās startēs visas Latvijas spēcīgākas kamaniņu braucējas - Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne.

Divu vīru un vienas divnieku ekipāžas nestartēšana pēdējos posmos gan nav saistīta ar Vinterbergas trases kvalitāti. Kā noskaidroja aģentūra LETA, jau sezonas sākumā bija izlemts, ka uz pēdējiem diviem posmiem dosies tikai labākie sportisti, kuri vēl kopvērtējumā var pacīnīties par augstām vietām. Sākotnēji bija domāts, ka katrās sacensībās būs pa vienai kamanai, tāpēc šajos posmos startējošais sastāvs jau tāpat ir paplašināts. 

Sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts nākamajā nedēļas nogalē Kēnigszē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi