Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ledus slidens arī mājas trasē

Zelta, sudraba, bronzas un pat tā dēvēto koka medaļu Eiropas čempionātā mājas trasē izcīnīja Latvijas kamaniņu braucēji. Mājiniekiem toni noteica ekipāžu veiksmīgais starts. Divnieku konkurencē otro gadu pēc kārtas Siguldā zelta godalgas kaklā kāra brāļi Andris un Juris Šici, kuru sekmīgais sniegums palīdzēja izcīnīt sudrabu arī stafetes sacensībās, bet patīkamu pārsteigumu ar bronzas vērtiem braucieniem sagādāja nesenie juniori Mārtiņš Bots un Roberts Plūme.

"Uzskatu, ka starts komandai bija veiksmīgs. Ja paskatāmies kaut piecus sešus gadus iepriekš, Siguldā notikušajās Pasaules kausa sacensībās jau iekļūšana sešniekā bija pietiekami liels notikums. Pēdējos gados esam latiņu pacēluši daudz augstāk un jau pārdzīvojam par netikšanu uz goda pjedestāla," uz rezultātu augšupejošo dinamiku norāda Latvijas izlases treneris Kristaps Mauriņš. Jāpiekrīt, ka mājas trases priekšrocības izdevās izmantot, jo lielākā daļa komandas Siguldā bija augstāk par ikdienā Pasaules kausa posmos sasniegtajām pozīcijām. 

Iepriekš Siguldas trasi kā sev neērtu saukušie brāļi Šici tajā triumfēja jau otro gadu pēc kārtas, trijniekā bija Bota/Plūmes ekipāža, un arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš savu "sudraba bultu" iestūrēja sešniekā. Vīriešu konkurencē tikai divas sekundes desmitdaļas no godalgas šķīra rezultātu tabulas otrajā desmitā biežāk meklējamo Artūru Dārznieku, bet sudraba medaļu U-23 vecuma grupā izcīnīja Gints Bērziņš. "Artūru gribu uzslavēt. Protams, žēl, ka tik maz pietrūka līdz bronzai, un arī viņam pašam pēc finiša šī iemesla dēļ nebija prieka emociju. Tomēr jau nākamajā rītā ar viņu aprunājos, un viņš pats atzina, ka sniegums kopumā bija labs," Mauriņš atgādināja, ka Dārznieks izcīnījis augstāko vietu karjerā gan Pasaules kausa, gan Eiropas čempionāta vērtējumā. 

Labāko sasniegumu līdzšinējā karjerā guva arī Elīna Vītola, kuras piektā pozīcija ne tikai bija labākā starp Latvijas sportistēm, bet arī nodrošināja zelta godalgu U-23 konkurencē. Uz šī fona neliela vilšanās bija līdz šim sekmīgi startējušo Elīzas Tīrumas un Kendijas Aparjodes sniegums. "Elīza varbūt neveica tik labus braucienus individuālajās sacensībās, taču stafetē savu posmu veica ļoti labi," vērtēja Mauriņš. Sāpīgāku neveiksmi piedzīvoja Aparjode, kura pirmā brauciena beigās pieļāva rupju kļūdu un krita. "Ļoti žēl, jo līdz tai kļūdai viņa noteikti gāja uz labāko trijnieka cienīgu rezultātu. Tāds ir mūsu sports – ledus ir slidens arī mājas trasē. Viņa netrāpīja, kā nākas, piecpadsmitajā virāžā, kur jau bija ļoti liels ātrums. Runājot žargonā, viņu vienkārši "izrubīja" – atrāva galvu atpakaļ –, un pie tāda ātruma daudz nevajag, lai sakļūdītos," norādīja Mauriņš. Sportistei pēc kritiena ar veselību viss esot kārtībā, un viņa būšot gatava reabilitēties sezonas turpinājumā.

Jau pirmdien no rīta visi Eiropas čempionāta dalībnieki ar līgumreisu atgriezās Vakareiropā, lai šajā nedēļas nogalē Oberhofā turpinātu Pasaules kausa izcīņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi