Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LOK : Latvijas Olimpiskās komandas kopējais sniegums Pekinā ir novērtējams kā labs

Trešdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē tika izvērtēti Latvijas Olimpiskās komandas Pekina-2022 sportistu starti XXIV Ziemas Olimpiskajās spēlēs Pekinā. Sēdes laikā katra Olimpiādē pārstāvētā sporta veida federācija iepazīstināja ar savu atlētu snieguma analīzi un pašnovērtējumu. Uzklausot federāciju pārstāvju ziņojumus un rezultātu analīzi, LOK izpildkomiteja novērtēja kopējo Latvijas sportistu sniegumu Pekinā kā labu.

LOK prezidents Žoržs Tikmers: “Starti Pekinā apliecina - ziemas sporta veidos notiek paaudžu maiņa, un patlaban cerīgi varam raudzīties nākotnē. Jaunu jaudu pēdējo divu sezonu garumā ieguva un demonstrēja kamaniņu sports. Likumsakarīgi, ka tieši viņu komanda no Pekinas atgriezās ar bronzas medaļām. Lielāko progresu salīdzinājumā ar iepriekšējām Olimpiskajām spēlēm demonstrēja slēpotāji, uzrādot vēsturiski vislabāko Latvijas slēpotāju sniegumu Olimpiskajās spēlēs. Šajā sporta veidā ir redzama  izaugsme. Diemžēl biatlonā, skeletonā  un bobslejā sportisti nesasniedza prognozētos rezultātus, tomēr ņemot vērā, ka 32 sportistiem šīs bija debijas spēles, kopumā Olimpiskās komandas sniegumu vērtējam kā labu.”

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) un Latvijas Slidošanas asociācijas (LSA) vērtējumā sportisti par savu sniegumu Pekinā pelnījuši astoņas no desmit ballēm. Kamaniņu sportisti Kristers Aparjods, Elīza Tīruma un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme komandu stafetē izcīnīja bronzas medaļu un bija vienīgie, kas Latvijai sarūpēja godalgu februārī aizvadītajās olimpiskajās spēlēs. Savukārt LSA paspārnē esošie jaunie šorttrekisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš 500 un 1500 metros uzrādīja cienījamus rezultātus, bet Deniss Vasiļjevs bija augstajā 13.pozīcijā daiļslidošanā.

Ar septiņām ballēm savu sniegumu novērtēja Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) - šīs federācijas pārraudzībā esošie sportisti labāko rezultātu sasniedza bobsleja četrinieku sacensībās, kur Oskara Ķibermaņa pilotētā ekipāža izcīnīja piekto vietu.

Sešinieku par izlases sniegumu ielikusi Latvijas Hokeja federācija (LHF). Hokejisti olimpiskajās spēlēs zaudēja visās piecās spēlēs un ierindojās 11.pozīcijā 12 komandu konkurencē.

Savukārt Latvijas Biatlona federācija (LBF) Baibas Bendikas sniegumu novērtējusi ar trijnieku. Sportistei gan augstvērtīgus rezultātus liedza sasniegt saslimšana pirms olimpiskajām spēlēm. Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) saviem sportistiem - distanču slēpotājiem, kalnu slēpotājiem un ziemeļu divcīņniekam - kopējo vērtējumu nav ielikusi.

LOK valdei vienojoties ar  Olimpisko ziemas sporta veidu federācijām, tika uzdots noteikt katrai federācijai piešķiramās LOV sastāvu kvotas atbilstoši sportistu sasniegtajiem rezultātiem, motivācijai un iespējām izpildīt kvalifikācijas prasības XXV Ziemas Olimpiskajās spēlēs Milānā – Kortīnā 2026.gadā, un ņemot vērā  LOK budžetā šim mērķim pieejamajo finansējumu.

LOV ziemas sporta veidu sastāvu kvotu sadalījums tiks izskatīts LOK Izpildkomitejas sēdē 2022. gada 13. aprīlī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi