Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Martins Dukurs pošas uz treniņiem Soču trasē

Pirms pusotra mēneša sezona beidzās ar pasaules čempionātu Vācijas trasē Altenbergā, taču Latvijas izlases vadošie skeletonisti kamanas istabas stūrī nenolika. Brāļi Martins un Tomass Dukuri turpināja treniņus Siguldas trasē, lai testētu kamanas un izmēģinātu jaunus slidu komplektus. Seškārtējais pasaules čempions Martins Dukurs aprīlī ir iecerējis treniņus turpināt 2014. gada olimpisko spēļu trasē Sočos.

Martins Dukurs skaidro, ka sācies jau sagatavošanās darbs olimpiskajai sezonai. "Man ir daudz jaunu slidu komplektu, kurus testēju Siguldā. Braucienu bija daudz – reizēm pat septiņi dienā. Šīs nedēļas beigās pošos uz Sočiem, lai aprīļa sākumā tur vēl pabrauktu. Krievi saka, ka līdz 10. aprīlim ledus trasē būšot un varbūt pat ilgāk. Lai tikai būtu braucēju! Aprīļa sākumā Sočos norisināsies Krievijas čempionāts, tā ka ledus būs labas kvalitātes. Krievi paši mudina, lai braucu ar viņiem sacensties. Man arī svarīgi, ka būs ar ko salīdzināt. Redzēšu, kā mainās tendences un ātrumi, lai zinātu, kurā virzienā turpināt strādāt."

Idejas iniciators braukšanai uz Sočiem bijis Krievijas skeletona izlases galvenais treneris vācietis Dirks Matšencs. Pagājušajā pavasarī Matšencs pārgāja strādāt uz Krieviju, taču joprojām sadarbojas ar Vācijas skeletonisti 2021. gada pasaules čempioni (PČ) Tīnu Hermani.

Pēc PČ Altenbergā Matšencs ar Hermani atbrauca uz Siguldu un trenējās kopā ar brāļiem Martinu un Tomasu Dukuriem, jo Vācijas trasēs ledus vairs nebija. "Viņš arī ierosināja braukt uz Sočiem. Tā būšot vēl viena iespēja notestēt tehniku. Tad arī sāku aizdomāties – kāpēc gan ne?Trase būs savādāka nekā Siguldā, tikai nelielas problēmas bija ar loģistiku, citādi izjutu patiešām pretimnākšanu. Krievi ar izsaukuma atsūtīšanu palīdzēja noformēt iebraukšanas vīzu."

2022. gadā Ķīnas trasē Pekinā norisināsies ziemas olimpiskās spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi