Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Medaļas Phjončhanā: Bagātnieks Furkads un Vācijas atgriešanās

Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs aizvadīta 11. sacensību diena, priekšā vēl piecas, kuru laikā tiks sadalīti atlikušie 33 medaļu komplekti. Kurām valstīm vislabāk veicies aizvadītajās dienās?

Kopvērtējuma galvgalī aizvien atrodas Norvēģija, kuras sportisti iekrājuši 28 medaļas, kas ir lielākais skaits šajās spēlēs. No tām 11 ir augstākā kaluma, desmit - sudraba, kā arī astoņas bronzas godalgas. Otrdien medaļu ražu izdevās papildināt norvēģu biatlonistiem, kuri jauktajā stafetē tika pie sudraba.

Tiesa, atguvusies arī iepriekšējā līdere Vācija, kas pēc dažām tukšākām dienām atkal demonstrē pārliecinošas sekmes medaļu krāšanā. Ja pirmdien krātuve papildināta ar zeltu un sudrabu, otrdien vāciešiem viss goda pjedestāls ziemeļu divcīņas sacensībās no lielā tramplīna. Kopā jau 23 (11-7-5) godalgas un ļoti droša otrā vieta. Lai apsteigtu norvēģus kopvērtējumā, gan nepieciešams iegūt par vismaz vienu zelta medaļu vairāk.

Ļoti sekmīga diena arī Kanādai, kas kārtīgi nostiprinājusies trešajā vietā (19, 8-5-6). Kļavlapām otrdien divas zelta godalgas - Tesa Virtū un Skots Moirs otriumfēja dejās uz ledus, bet Keisija Šārpa rampā izgrieza pogas konkurentēm frīstaila slēpotājām.

Nīderlande, kas otrdien tika pie bronzas ātrslidošanā, aizvien ceturtā (14, 6-5-3), bet uz piekto vietu pēc lieliskas dienas pakāpusies Francija.

Francūžiem jau 13 medaļu (5-4-4), bet otrdien gūts zelts biatlona jauktajā stafetē, kur uzvaru nodrošināja lielisks nu jau trīskārtējā Phjončhanas čempiona Martēna Furkada sniegums. Tāpat sudraba godalgas dejās uz ledus un frīstaila slēpošanā.

Uz sesto vietu jau noslīdējuši amerikāņi (12, 5-3-4), kuriem otrdien pa bronzai dejās uz ledus un frīstaila slēpošanā. Brīdī, kad sadalītas jau divas trešdaļas godalgu, sporta lielvalsts ievērojami atpaliek no saviem rezultātiem Ziemas spēlēs Sočos (28 medaļas, 9 zelta) un Vankūverā (37 medaļas, 9 zelta).

Septītie ir zviedri (4-3-0), kuriem seko Austrija (4-2-4) - šīs valstis otrdien pie medaļām netika. Savukārt uz pēdām jau min mājinieki dienvidkorejieši (4-2-2), kuriem otrdien zelts šorttreka stafetē dāmām.

Labāko desmitnieku piecas dienas pirms olimpisko spēļu noslēguma noslēdz Japāna (2-5-3), kas otrdien savus godalgu krājumus nepapildināja.

Bronzu biatlona jauktajā stafetē un sudrabu ātrslidošanā otrdien guva Itālija (2-2-4), tomēr tas vēl neļāva apsteigt 11. vietā esošo Šveici (2-4-1).

Latvija ar Oskara Melbārža un Jāņa Strengas bobsleja divniekos izcīnīto bronzu saglabā dalītu 25. vietu ar Kazahstānu un Lihtenšteinu, bet priekšā ar divām bronzām ir Spānija, trīs bronzas somiem.

Vismaz vienu zelta godalgu jau ieguvušas 18 valstis, bet vismaz viena medaļa ir pat 27 valstu sportistiem.

Jau minētais Francijas biatlona izlases līderis Furkads ar trim zelta medaļām ir šīs Olimpiādes bagātākais sportists. Trīs medaļas arī norvēģu slēpotājam Sīmenam Hegstādam Krīgeram - divi zelti un sudrabs, kā arī vācu biatlonistei Laurai Dālmeierei (divi zelti un bronza). Ja otrdien vācietis Arnds Paifers finiša spurtā par bronzu nezaudētu Itālijas biatlonistam Dominikam Vindišam, Dālmeiere būtu kļuvusi par pirmo šajās spēlēs ar četrām godalgām - savu jauktās stafetes posmu viņa veica lieliski.

Trešdien, 21. februārī, olimpisko spēļu 12. dienas sacensībās sadalīs septiņus medaļu komplektus.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi