Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Medaļas Phjončhanā: Loha fiasko neliedz Vācijai saglabāt vadību

Vēl seši medaļu komplekti svētdien sadalīti Ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, līdz ar to kopumā pasniegti 11 komplekti no 102 paredzētajiem. Kuras valstis bijušas ražīgākās sacensību otrajā dienā?

Valstu vērtējumā (kur noteicošais augstākai vietai ir lielāks zelta medaļu skaits) vadību saglabā Vācija, kuras sportistiem kopumā četras godalgas, turklāt trīs no tām ir augstākā kaluma. Svētdien trešo zeltu vāciešiem nodrošināja biatlonists Arnds Peifers, kurš triumfēja 10 km sprintā, bet Johaness Ludvigs izcīnīja bronzu kamaniņu sportā. Tiesa, Ludvigs pie medaļas nebūtu ticis, ja ne komandas līdera Fēliksa Loha rupjā kļūda, kas viņu no samērā drošas līderpozīcijas un zelta godalgas atsvieda uz piekto vietu. 

Ar piecām godalgām (2-2-1) otro vietu saglabā Nīderlande, kuras titulētais ātrslidotājs Svens Krāmers svētdien trešo reizi pēc kārtas triumfēja 5000 m distancē, turklāt ar olimpisko rekordu.

Trešā ir Norvēģija (1-4-3), kas ar astoņām izcīnītām medaļām ir līdere skaita ziņā, bet tikai viena no tām ir zelta. Svētdien norvēģu slēpotāji paveica ko tādu, kas nebija noticis 26 gadus - viņi aizņēma visu goda pjedestālu distanču slēpošanā.

Slēpošanas lielvalstij seko ASV, kas svētdien tika pie pirmajām divām godalgām - snovborda sloupstailā triumfēja vien 17 gadus vecais Redmonds Džerārds, bet kamaniņu sportā sudrabs Krisam Mezdzeram.

Turpat kamaniņu sportā par uzvarētāju sensacionāli kļuva 23 gadus vecais austrietis Dāvids Gleiršers, nodrošinot pirmo godalgu savai valstij. Tāpat pirmā medaļa - un arī uzreiz zelts! - svētdien tika Francijai, kuras 19 gadus vecā sportiste Perīne Lafona triumfēja frīstaila slēpošanas mogulā.

Ražīga diena arī Kanādai, kuras sportisti tika pie pirmajām četrām godalgām: snovborda sloupstailā sudrabs un bronza, kā arī pa sudrabam 5000 m ātrslidošanā vīriem un jau minētajā frīstaila slēpošanas mogulā dāmām.

Tāpat pie pirmajām medaļām svētdien tika Itālija un Kazahstāna. Kopumā vismaz viena medaļa ir jau 14 valstīm.

Pirmdien olimpiskajās spēlēs tiks sadalīti septiņi medaļu komplekti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Rameķis
R
Olimpiskajās spēlēs nav tāda vērtējuma starp valstīm pēc izcīnīto medaļu skaita, jo tas ir pretrunā P. Kubertēna idejai un olimpiskajam garam. Šāds vērtējums ir slimās padomju ideoloģijas atrauga.
Pareizi
P
Tāpēc tas ir lohs.
Sifs
S
Kopš Krieviju politiski izdr*za, galvenais tagad ir skaitīt medaļas. Jo skaidrs, ka Krievija bez labākajiem atlētiem labi ja pusduci dabūs. Aiz pārskatīšanās vienam tika bronza šorttrekā, taču SOK parūpēsies, lai šo kļūdu labotu. Pret viņu sākta SOK izmeklēšana, jo viņš telereportieru priekšā nav bijis pietiekami pazemīgs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi