Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Medaļas Phjončhanā: Norvēģi apsteidz Vāciju, zelts Ukrainai un cerība Latvijai

Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu sacensību devītajā dienā, 18. februārī, tika sadalīti seši medaļu komplekti, vietu valstu kopvērtējuma vadībā pirmo reizi zaudējot Vācijai.

Par svētdienas lielākajiem ieguvējiem viennozīmīgi atzīstami norvēģi, kuri pamanījās tikt pie divām zelta godalgām, viena sudraba un vienas bronzas. Kopumā viņiem jau 26 godalgas (9-9-8), kas ir pārliecinoši lielākais skaits, turklāt zelta medaļu skaita ziņā panākti vācieši, kuri bija līderi kopš pirmās olimpisko sacensību dienas. Svētdien norvēģi triumfēja 4x10 km distanču slēpošanas stafetē vīriem, tāpat zelts frīstaila slēpošanas sloupstailā vīriem un sudrabs kalnu slēpošanas milzu slalomā.

Vācija jau trīs dienas pēc kārtas nav papildinājusi zelta godalgu krājumus, tomēr ar 18 (9-5-4) medaļām nu ir otrie kopvērtējumā. Svētdien vāciešiem sudrabs biatlonā, kur 15 km ar masu startu otrais finišēja Simons Šemps, par dažiem centimetriem piekāpjoties uzvarētājam Martēnam Furkadam.

Nīderlande svētdien palika bez medaļām vienīgajā ātrslidošanas disciplīnā (500 m dāmām), tomēr ar 13 (6-5-2) godalgām saglabā trešo vietu valstu vērtējumā. Vēl priekšā gana daudz sacensību ātrslidošanas ovālā un oranžie cer krietni uzlabot šos rādītājus.

Kanādai svētdien vien bronza frīstaila slēpošanā, tomēr ar 16 medaļām (5-5-6) saglabāta ceturtā vieta valstu vērtējumā, tieši priekšā kaimiņiem ASV. Amerikāņi (5-3-2) svētdienas sacensībās tika pie sudraba frīstaila slēpošanas sloupstailā.

Vietu uzreiz aiz lielā piecinieka saglabā Zviedrija (4-3-0), kas svētdien palika tukšā, bet septītajā vietā austrieši (4-2-4), kuriem zeltu milzu slalomā svētdien sagādāja lieliskais Marsels Hiršers.

Tiesa, Austrija septīto vietu dala ar Franciju (4-2-4), kas sacensību devītajā dienā tika pie Martēna Furkada zelta biatlona masu startā un divām bronzas godalgām - kalnu slēpošanā un distanču slēpošanas stafetē.

Devītie ir mājinieki dienvidkorejieši (3-1-2), kuriem svētdien sudrabs ātrslidošanā. Savukārt desmitnieku noslēdz Japāna (2-5-3), kas uz augšu spēja pakāpties, jo zelts ātrslidošanas sprintā Nao Kodairai.

Desmitnieka tuvumā ir Šveice (2-4-1), Itālija (2-1-3) un Čehija (1-2-3).

Pie pirmās zelta godalgas Phjončhanā izdevās tikt Ukrainai, kuras frīstaila slēpotājs Oleksandrs Abramenko triumfēja akrobātikas disciplīnā. Tas uzreiz dod dalītu 17. vietu valstu kopvērtējumā, apsteidzot arī Olimpiskos sportistus no Krievijas, kuriem aizvien nav nevienas zelta godalgas (0-3-8). Svētdien šai komandai tika sudrabs distanču slēpošanas stafetē un bronza frīstaila akrobātikā.

Vismaz viena zelta godalga ir jau 18 valstīm, bet godalgas pavisam guvuši 26 valstu sportisti. Pirmdien, 19. februārī, tiks sadalīti vien trīs medaļu komplekti, tomēr tā būs svarīga diena Latvijai, kura aizvien gaida savu pirmo medaļu Phjončhanā. 

Pēc pirmajiem diviem braucieniem bobsleja divniekiem 4.vietu ieņem Oskara Melbārža ekipāža, bet sestais ir Oskars Ķibermanis. Melbārdi, kurš uzvarēja pirmajā braucienā, no goda pjedestāla šķir vien 0,04 sekundes. Viss izšķirsies pēdējos divos braucienos pirmdien.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Uztraukuma pirms papildlaika nebija

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā, pēc mača norādīja, ka pārlieku satrauci...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi