Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Medaļas Phjončhanā: Sarakstā beidzot arī Latvija, norvēģi un vācieši nosmeļ krējumu

Ilgi gaidīts notikums pirmdien Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs - lai gan tika sadalīti vien trīs medaļu komplekti, pirmā godalga tika Latvijai! Tas nozīmē, ka esam iekļuvuši godalgoto valstu sarakstā, bet kā pirmdien klājies tā līderēm?

Oskara Melbārža un Jāņa Strengas bobsleja divniekos izcīnītā bronza nozīmē to, ka Latvija beidzot debitē Phjončhanas medaļnieku sarakstā, ieņemot dalītu 25. vietu ar Lihtenšteinu un Kazahstānu. 

Lai gan pirmdien tika sadalīti vien trīs medaļu komplekti, kas ir mazākais skaits spēļu laikā, tieši abas līderes - Norvēģija un Vācija - pamanījās nosmelt visu krējumu.

Tā līdere Norvēģija (28 godalgas, 11 zelta - 9 sudraba - 8 bronzas) tika pie zelta gan komandu sacensībās tramplīnlēkšanā, gan 500 metru distancē ātrslidošanā vīriem. 

Tikmēr otrās vietas īpašniecei Vācijai (20, 10-6-4) laimīgs zelts bobslejā, kur pirmo vietu Frančesko Frīdriha pilotētais divnieks dalīja ar kanādieti Džastinu Kripsu, kā arī sudrabs tramplīnlēkšanas komandu sacensībās.

Kripsa zelts ļāva uz trešo vietu pakāpties Kanādai (17, 6-5-6), apsteidzot Nīderlandi (6-5-2), kas palika tukšā ātrslidošanas īsākajā distancē, bet pamatoti cer uz labu medaļu ražu atlikušajās sacensībās.

Piekto vietu saglabā ASV (5-3-2), kas apsteidz zviedrus (4-3-0), septīto vietu ar identisku rādītāju (4-2-4) dala Austrija un Francija, bet devītie ir mājinieki dienvidkorejieši, kuriem pirmdien sudrabs ātrslidošanā. Kopā rīkotājiem jau septiņas (3-2-2) medaļas. Desmitnieku noslēdz Japāna (2-5-3). 

Pirmdien pie bronzas tika Polijas tramplīnlēcēji, valstij ieņemot 17. vietu kopvērtējumā (1-0-1), bet 19. vietā ir ātrslidošanas bronzu pirmdien ieguvušie ķīnieši (0-5-2). Tieši aiz viņiem seko Olimpiskie sportisti no Krievijas, kuru izcīnīto medaļu skaits (11) patiesībā ir piektais lielākais, tomēr kaut vienas zelta medaļas trūkums ļauj ieņemt vien 20. vietu kopvērtējumā (0-3-8).

Kaut vienu zelta godalgu guvušas 18 valstis, bet pavisam pie godalgām tikuši nu jau 27 valstu sportisti. Otrdien Phjončhanā sadalīs piecus medaļu komplektus.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi