Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Medaļas Phjončhanā: Ungārijas un Jaunzēlandes uznāciens, godalgas jau 29 valstīm

Ceturtdiena, 22. februāris, bija Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu sacensību 13. diena, pēc kuras jau pasniegti 86 no 102 medaļu komplektiem. Ceturtdien tika pasniegti desmit, kas ir lielākais skaits vienā sacensību dienā šajās spēlēs. Kārtīgu medaļu ražu atkal plūca ziemas sporta lielvalstis, bet veselas divas godalgas ceturtdien ieguva... Jaunzēlande, kopvērtējumā uzreiz apsteidzot arī Latviju. tieši tas pats sakāms par Ungāriju, kas tika pie zelta godalgas. Bet nu par visu pēc kārtas.

Kopvērtējuma galvgalī arī pirms pēdējām trim sacensību dienām ir Norvēģija (35 medaļas, 13 zelta - 12 sudraba -10 bronzas). Ceturtdien norvēģiem sudrabs ziemeļu divcīņas komandu sacensībās, kā arī piešķirta bronza kērlinga jauktajiem pāriem, kas atņemta Olimpisko atlētu no Krievijas kērlingistiem.

Mēģina neatpalikt arī vācieši - kopējais medaļu skaits gan ievērojami mazāks (25), tomēr 13 augstākā kaluma godalgas ļauj turēt līdzi norvēģiem. Vēl arī septiņi sudrabi un piecas bronzas. 22. februārī vācieši tika pie zelta komandu sacensībās ziemeļu divcīņā, turpinot gaidīt bobsleja četriniekus, kur visas trīs ekipāžas ir starp favorītiem.

Trešie ir kanādieši (24, 9-7-8), kas ceturtdien tika pie sudraba sieviešu hokejā un 1000 m šorttreka distancē dāmām, kā arī bronzas  5000 m stafetē kungiem.

Tiesa, kaimiņiem pa pēdām steidz ASV sportisti (21, 8-7-6), kuri aizvadījuši divas lieliskas dienas pēc kārtas. Ja trešdien amerikāņi (patiesībā tās visas bija dāmas) tika pie zelta, sudraba un divām bronzām, tad ceturtdien vēl divi zelti (frīstaila slēpošanā rampā kungiem un hokejistēm) un trīs sudrabi - Alpu kombinācijā kalnu slēpotājai Mikaēlai Šifrinai, frīstaila slēpošanā rampā un snovborda Big Air disciplīnā dāmām.

Zelts šorttrekā 1000 metros dāmām nepalīdzēja Nīderlandei saglabāt ceturto vietu kopvērtējumā (17, 7-6-4), bet vēl nedaudz atpaliek Zviedrija (5-5-0), kuras kalnu slēpotājs Andrē Mīrers negaidīti triumfēja slaloma sacensībās.

Laba diena arī austriešiem, kuriem zelts snovbordā Big Air dāmām un divas bronzas, ļaujot pakāpties no desmitās uz astoto vietu kopvērtējumā (5-2-6). Viņi apsteiguši mājiniekus Dienvidkoreju, kas ceturtdien tika pie sudraba un bronzas šorttrekā.

Pieminēšanas vērts noteikti ir Baltkrievijas biatlona stafetes sieviešu komandas zelts, kas valstij ir otrā augstākā kaluma godalga. Kopvērtējumā baltkrievi (2-1-0) ir 13. vietā.

Tāpat pie pirmās godalgas šajā spēlē - un uzreiz zelta! - tika Ungārijas šorttrekisti, triumfējot 5000 m stafetē. Ungārija valstu kopvērtējumā ieņem 19. vietu.

Vēl par pārsteigumu parūpējās arī Jaunzēlandes sportisti, ceturtdien tiekot pie bronzas godalgām snovborda Big Air disciplīnā dāmām un frīstaila slēpošanā rampā kungiem. Kopvērtējumā tā ir kopā ar Spāniju dalīta 26. vieta, tieši priekšā Latvijai, Lihtenšteinai un Kazahstānai, kas ar vienu bronzu dala 27. vietu.

Vismaz viena zelta godalga ir 20 valstīm, bet kopumā pie medaļām tikušas jau 29 valstis.

Ziemas olimpisko spēļu 14. dienā piektdien sadalīs vien četrus medaļu komplektus un kērlinga bronzu kungiem.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi