Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Medaļas Phjončhanā: Vācijai divi zelti pirmajā dienā, Nīderlandei viss pjedestāls

Pēc pirmās sacensību dienas Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs sadalīti pieci no kopumā 102 medaļu komplektiem. Kuru valstu sportistiem izdevies Olimpiādi sākt visražīgāk?

Godalgas jau pirmajā sacensību dienā ieguva astoņu dažādu valstu sportisti. Visvairāk - četras - ir Nīderlandei un Norvēģijai, bet Vācijas sportisti līdzjutējus iepriecināja ar divām augstākā kaluma medaļām.

Laura Dālmeiere triumfēja 7,5 km biatlona sprintā, kur 39. vietu izcīnīja mūsu Baiba Bendika, savukārt vēl vienu zeltu vāciešiem dienas noslēdzošajās sacensībās ieguva tramplīnlēcējs Andrēass Velingers. Līdz ar to Vācija pirmo sacensību dienu noslēdz kā medaļu kopvērtējuma līdere.

Nīderlande jau pirmajā dienā tikusi pie četrām godalgām, turklāt trīs no tām 3000 m distancē nodrošināja šīs valsts ātrslidotājas, kuras aizņēma visu goda pjedestālu. Paredzams, ka šajā sporta veidā Nīderlandes medaļu krātuve vēl krietni papildināsies.

Valstu vērtējumā trešā ir mājiniece Dienvidkoreja, kuras šorttrekists Hjodžuns Lims triumfēja 1500 m distancē, kur mūsu Roberto Puķītim 11. vieta.

Turpat arī Zviedrija, kuras distanču slēpotāja Šarlote Kalla kļuva par pirmo Phjončhanas olimpisko čempioni, agrā sestdienas rītā triumfējot 15 km skiatlona distancē. Otrā tajā bija leģendārā norvēģiete Marita Bjergena, kura ar 11 godalgām kļuvusi par visu laiku bagātāko ziemas olimpieti dāmu konkurencē.

Norvēģija kopumā pirmajā dienā tika pie trim sudrabiem un bronzas, kas ļauj vienai no favorītēm uz uzvaru kopvērtējumā iekārtoties pagaidu 5. vietā, gaidot pirmo zeltu.

Tikmēr pa vienai bronzas godalgai Čehijai, Somijai un "Olimpiskajiem atlētiem no Krievijas".


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi