Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Nenovēliet aukstu laiku!

Latvijas skeletonisti pasaules čempionātā pēc diviem braucieniem ārpus labāko sešnieka.

Aizsniegties līdz pjedestālam var tikai brīnumainas sakritības rezultātā, taču būsim reālisti – medaļu vilciens brāļiem Dukuriem ir aizgājis. Pasaules čempionātā (PČ) Vācijas trasē Altenbergā pēc diviem no četriem sacensību braucieniem Tomass Dukurs ieņem 8. (+1,07 sekundes aiz līdera krieva Aleksandra Tretjakova), Martins Dukurs – 14. vietu (+1,83). Sieviešu sacensībās vienīgā Latvijas pārstāve pēc pirmās sacensību dienas ir 21. pozīcijā (+3,09 sekundes aiz līderes vācietes Žaklīnas Lelinges). Piektdien sieviešu sacensību sākums pulksten 10 pēc Latvijas laika, vīriešu – plkst. 14.

Altenbergā turpinās kārtīga ziema ar bagātīgu sniega segu. Agrā rīta stundā sals kniebj vaigos un apkārtnes galvenajā sporta būvē – bobsleja, skeletona un kamaniņu trasē – ledus ir neierasti ciets. Globālās sasilšanas laikmetā šādi laikapstākļi ir retums, tāpēc pasaules čempionāta skeletona dalībniekiem jāmāk izvēlēties slidu komplektus, kuri ir piemēroti aukstam laikam. Tehnikas mīklu sezonas galvenā starta priekšvakarā neatminēja seškārtējais pasaules čempions Martins Dukurs. Lai gan tendence trasē bija slikta vispirms jau cita iemesla dēļ – Martins abos braucienos kļūdījās atslēgas vietā.

"Tā nu es braucu..." M. Dukura teiktais otrā brauciena finišā krasi kontrastēja ar viņa sacīto Altenbergā pēc 2017./2018. gada Pasaules kausa otrā brauciena. "Tā ir jābrauc!" toreiz spīts un azarts dzirkstīja no Martina, lai gan pēc rupjas kļūdas pirmajā braucienā summā viņš bija palicis 5. vietā. Treniņbraucienos tendence trases lejasdaļā neiepriecināja, taču saglabājās cerība, ka ar optimālām trajektorijām sacensībās izdosies iesaistīties cīņā par medaļām.

Altenbergā ir vienas virāžas sacīkste. Tas ir Martina atzinums pēc 2020. gada pasaules čempionāta Altenbergā, kad viņš konkurēja uz iekļūšanu trijniekā, tomēr ceturto virāžu labi izbrauca tikai pēdējā braucienā. Jaunākajam brālim Dukuram ir iekrāta milzīga pieredze, tāpēc pārsteidza kļūdas abos braucienos. Pirmajā reizē neizdevās apļa virāžas sākums, otrajā – no ceturtās virāžas Martins izslīdēja jau uz sāna. Būtībā tas jau bija kritiens. Šķita, ka sliktāk kā pirmajā braucienā nevar būt (11. rezultāts), taču izrādījās, ka var gan – otrajā braucienā M. Dukuram bija 17. rezultāts! Summā viņš no līdera Krievijas Bobsleja federācijas (BFR) pārstāvja Tretjakova atpaliek ļoti daudz – 1,83 sekundes.

Tomass Dukurs iesāka cerīgi. Pirmajā braucienā vecākajam brālim Dukuram bija dalīts piektais rezultāts ar britu Metu Vestonu. Bronzas pozīcijā esošais pašreizējais pasaules čempions vācietis Kristofers Grothērs tuvu nebija (+0,29), taču uz konkurentu kļūdu rēķina atstarpi varēja sadeldēt. Diemžēl otrajā braucienā Tomass arī kļūdījās ceturtajā virāžā un ar desmito laiku braucienā summā noslīdēja uz 8. pozīciju. Pēc pirmās sacensību dienas trešajā vietā esošais Grothērs jau ir 1,01 sekundes attālumā.

Pirms sieviešu sacensību sākuma pasaules čempionāta debitantes Endijas Tēraudas treneris Gints Dzērve sarunā ar Dienu sacīja, ka minimālais uzdevums būs iekļūt labāko 20 skaitā, lai kvalificētos ceturtajam braucienam. Abos braucienos Endija iekļuva labāko divdesmitniekā (divreiz 19. rezultāts), taču summā viņai pēc pirmās dienas 21. pozīcija. Tērauda no vienas vietas augstāk esošās francūzietes Agates Besāras atpaliek 0,14 sekundes. Endijai problēmas sagādā jau pirmā virāža un bija kļūdas vēl vairākās trases vietās, tāpēc, uzlabojot sniegumu, pastāv cerība iekļūt labāko divdesmitniekā.

Piektdien beigsies skeletona individuālās sacensības. Sestdien otro reizi PČ vēsturē norisināsies skeletona stafete, kurā startē viena sieviete un viens vīrietis. Latvija stafetē nebūs pārstāvēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi