Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Olimpiskajā sezonā LTV7 tiešraidē rādīs visus PK izcīņas posmus bobslejā un skeletonā

Ziemas sporta veida cienītāju ilgi gaidītais brīdis ir teju klāt - jau no 9.novembra Latvijas Televīzija saviem skatītājiem tiešraidē piedāvās pārraides no Pasaules kausa izcīņas posmiem skeletonā un bobslejā. Pirmā pārraide LTV7 ēterā būs ceturtdien, 9.novembrī, plkst.15.25, kad Leikplesidas (ASV) trasē dosies skeletonistes, bet plkst.22.25 cīņu par godalgām uzsāks bobsleja divnieki. Olimpiskajā sezonā cīņa solās būt īpaši aizraujoša.

Pirmais sezonas posms tālajā Leikplesidā. Tā ir sarežģīta un grūta trase, arīdzan grubuļaina - parasti braucieni tajā ir kā rodeo. Jauna sezona un jau pirmajā posmā daļēji varēs redzēt kas ir kas, turklāt, kas jauns tehnikas jomā.

9. novembrī plkst.15.25 LTV7 ēterā 1.brauciens skeletonā sievietēm, bet otrais brauciens sekos plkst.16.55. Savās mājās ļoti spēcīgas būs amerikānietes, tāpat te nelielas priekšrocības kanādietēm. Lelde Priedulēna sezonu noteikti sāks visai piesardzīgi, jo vasarā savainota kāja, un, tā kā šī ir olimpiskā sezona, viņa kopā ar dakteriem nolēma operāciju neveikt un startēt tāpat, pirms tam īpaši nostiprinot ceļgala saites. Priedulēna jau kļuvusi par stabilu pirmā desmitnieka braucēju un svarīgi pirmajos posmos būtu saglabāt šo pozīciju.

Tāpat 9. novembrī plkst.22.25 LTV7 ēterā būs vērojams pirmais brauciens bobsleja divniekiem. Šajā sezonā mēs atkal gaidām labus panākumus no mūsu ekipāžām - Oskara Melbārža, arī no Oskara Ķibermaņa, atsevišķos posmos sevi labi var parādīt arī Uģis Žaļims. Visiem pirmais mērķis – kvalificēties olimpiskajām spēlēm, ja to izdarīs trīs mūsu labākie piloti, tas būs tiešām izcili. Jāpiebilst, ka no šīs pasaules vasarā negaidīti aizgājis olimpiskais čempions un lielisks šīs trases pārzinātājs amerikānis Stīvens Holkombs, nu viņa līdera lomu amerikāņu komandā jāuzņemas kādam citam, visticamāk bijušajam stūmējam Džastinam Olsenam, kam ir arī ļoti labs ieskrējiens. Otrais brauciens sekos plkst.23.55.

10. novembrī plkst.15.25 LTV7 ēterā pirmais oficiālais starts skeletonā pasaules kausa izcīņā šajā sezonā vīriešiem. Jādomā, ka vairums  konkurentu arī nebūs te šosezon braukuši Ziemeļamerikas kausa izcīņā, jo pirms tam bija treniņu nedēļa olimpiskajā Phjončhanas trasē Dienvidkorejā. Martinam ar Tomasu Dukuru atkal vajadzētu cīnīties par godalgotajām vietām, kaut garantēt to nevar neviens. Ir jaunas kamanas, daudz pastrādāts tehnikas attīstības jomā, taču vasarā bijušas veselības ķibeles un vismaz Tomass noteikti vēl nevarēs skriet ar pilnu jaudu. Otrais brauciens sekos plkst.17.10.

Posmu Leikplesidā noslēgs sacensības bobsleja četriniekiem. Pirmais brauciens 10.novembrī plkst.20.00 tiešraidē LTV7, bet otrais brauciens plkst.21.25. Pēc tā jau visi dalībnieki pārcelsies uz nākamo sacensību vietu Ziemeļamerikā - Pārksitiju, kas atrodas otrā Amerikas krastā. Sezonas ievads nebūs viegls, turklāt tā sākusies aptuveni par mēnesi agrāk nekā parasti, jo februārī ziemas olimpiskās spēles. Kopā būs astoņi posmi – trīs novembrī, divi decembrī un vēl trīs janvārī. Svarīgi būs augstu vietu kopējā reitingā, lai būtu  labāka starta pozīcija olimpiskajās spēlēs. Mēs turēsim īkšķus par mūsu puišiem – ir nākusi klāt pieredze, ir jauna tehnika un gaidām labus rezultātus visas sezonas gaitā, kaut katrā atsevišķā posmā nekas nevienam nav garantēts. Mūsu pirmais mazais mērķis – trim pilotiem kvalificēties Phjončhanai.

Kopumā šogad Pasaules kausa izcīņā gan bobslejā, gan skeletonā astoņi posmi: Leikplesidā, Pārksitijā un Vistlerā - novembrī; Vinterbergā un Īglsā (reizē Eiropas čempionāts) - decembrī; Altenbergā, Sanktmoricā un Kēnigzē - janvārī, bet kulminācija, protams, feburārī - Ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā. Tas viss tiešraidēs LTV7.

Bobsleja pārraides šosezon komentēs Māris Rīmenis un Kalgari spēļu olimpiskais čempions Jānis Ķipurs, kurš strādājis arī par treneri Šveicē, ASV, Kanādā un Francijā, bet skeletonu komentēs M. Rīmenis kopā ar kādu no skeletona pārzinātājiem - Daini Dukuru, treneri Gintu Dzērvi vai laikraksta Diena žurnālistu Māri Zembergu.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi