Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

izmēģinājumā bez godalgas

Kamaniņu braucēji pasaules čempionāta trasē Kēnigszē atkāpjas no pērnajām pozīcijām.

Vielu pārdomām pasaules čempionāta "izmēģinājuma" sacensībās ieguva Latvijas vadošie kamaniņu braucēji, kuri Pasaules kausa posmā Kēnigszē pirmo reizi šosezon palika bez godalgām. Tieši šajā trasē jau mēneša beigās paredzētas pasaules meistarsacīkstes, līdz kurām jācenšas savu sniegumu uzlabot. Tikmēr jau šonedēļ pašu mājas trasē Siguldā gaidāms pirmais šīs sezonas eksāmens – Eiropas čempionāts.

Sezonas pirmajā pusē iespēju doties uz tradicionālo jaunā gada pirmo posmu Kēnigszē nopelnīja pa diviem labākajiem sportistiem vai ekipāžām katrā no disciplīnām, kamēr pārējie Siguldā turpināja gatavoties šonedēļ savā trasē paredzētajam Eiropas čempionātam, kā arī cīnījās par vietu valstsvienības sastāvā dalībai Pasaules kausa sezonas otrajai pusei. Līdzīgi kā pirms sezonas notikušajās kontrolsacensībās, arī sestdien ātrākie bijuši šosezon jau Pasaules kausā startējušie atlēti.

Pēc neveiksmīgi veiktajiem pirmajiem braucieniem vīriešu konkurencē savas pozīcijas izdevās uzlabot Artūram Dārzniekam un Rikam Kristenam Rozītim, tomēr viņiem neizdevās iesaistīties cīņā par vietu labāko desmitniekā. Dārznieks ieņēma 16., bet Rozītis – 23. pozīciju. Patālu no jau pierastajām vietām labāko trijniekā vai tā tuvumā bija arī dāmu komandas līderes. Kendija Aparjode ne bez pūlēm nosargāja pirmajā braucienā iegūto devīto vietu, bet Elīza Tīruma finišēja uzreiz pēc labāko desmitnieka. Elīza gan turpina cīņu par augstu vietu kopvērtējumā, kur viņa piecas sacensības pirms beigām ieņem piekto pozīciju.

Visas nedēļas nogales garumā dominējušo Vācijas un Austrijas sportistu starpā izvērtās sīva cīņa par uzvaru arī stafetes sacensībās, kurās ātrāki šoreiz bija austrieši. Latvijas komandai ceturto vietu pēdējā stafetes posmā izcīnīja brāļi Šici, kuri atspēlēja vairāk nekā sekundes desmitdaļu Itālijas ekipāžai.

Vadošās komandas šonedēļ ir ceļā uz Latviju, kas piekto reizi vēsturē uzņems Eiropas čempionātu. Šoreiz gan sacensības notiks bez skatītāju klātbūtnes un stingrā epidemioloģisko noteikumu uzraudzībā. Pēcāk Pasaules kausa karuselis vēlreiz atgriezīsies Oberhofā un Insbrukā, kur kamaniņu braucēji sacentās jau pagājušā gada izskaņā, bet 29. un 31. janvārī būs vēlreiz jāmēro ceļš uz Kēnigszē, lai cīnītos par pasaules čempionāta godalgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi