Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pirmais pilots atgriežas

Bobsleja pilots Oskars Melbārdis jau brauc Siguldā un gatavojas startēt nākamajā posmā, ceturtdien vēsta avīze Diena.

Sekmīgā atveseļošanās pēc muguras operācijas mainījusi sezonas mērķus. Vadošais bobsleja pilots un 2016. gada pasaules čempions Oskars Melbārdis centīsies atgūt iekavēto, lai Latvijai būtu trīs starta vietas šī gada pasaules čempionātā un olimpiskās sezonas sākumā Pasaules kausa (PK) izcīņā. "Ja pēdējos treniņos nenotiks kaut kas nelāgs, Oskars startēs jau janvāra pirmajā nedēļas nogalē Altenbergā," Dienu informēja Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. PK 3. posma sacensības notiks 7. un 8. janvārī Vācijas trasē Altenbergā.

Pēc sākotnējām aplēsēm, Melbārža atgriešanās sacensību apritē tika plānota janvāra vidū. Rehabilitācijas process pēc vasarā veiktās muguras operācijas ir noritējis bez sarežģījumiem, un Oskars jau ir gatavs iekļauties sacensību apritē.
"Par deviņdesmit procentiem varu teikt, ka Osis brauks jau Altenbergā," norādīja Prūsis. "Pēc maniem aprēķiniem, mums ir iespēja iegūt trīs starta vietas jau pasaules čempionātā. Jāvelk tikai uz augšu lielais Oskars (Melbārdis), jo Ķibim (Oskars Ķibermanis) un Uģim (Žaļimam) labāko divdesmitpiecniekā vajadzētu būt."

ai iegūtu trīs starta vietas pasaules čempionātā, visiem trijiem pilotiem Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) reitingā ir jābūt 25 labāko skaitā. Rudens ciklā Latvijas bobslejisti startēja Eiropas kausa apritē, kur nevar nopelnīt tik daudz FIBT reitinga punktu kā Pasaules kausā, taču tik un tā mūsējie divnieku konkurencē jau ir 25 labāko skaitā. Ķibermanis ar 240 punktiem ir 15., bet Žaļims ar 212 punktiem – 20. vietā. Četrinieku konkurencē Ķibermanis ir virs (202 punkti 24. vieta), bet Žaļims (160 p. un 31. v.) – aiz strīpas.

VIsu rakstu lasiet ceturtdienas, 29. decembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi