Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Trases izpēte kopā ar treneri. Latvijas bobsleja komandas piloti Oskars Melbārdis (att. no labās), Oskars Ķibermanis (sēž) un Uģis Žaļims (no kreisās) pirms treniņa izstaigā nākamo olimpisko spēļu trasi Phjončhanā. Aizmugurējā fonā treneris Sandis Prūsis

Prūsis: Phjončhanas trase man ne visai patīk

Intriga ir, jo sacensības šajā trasē vēl nav notikušas, – Pasaules kausa (PK) izcīņas pēdējā, 8. posma priekšvakarā Dienai norādīja Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Nākamo olimpisko spēļu trasē Phjončhanā beigsies 2016./2017. gada PK sezona. Sestdien divnieku sacensību sākums pulksten 11 pēc Latvijas laika, svētdien četrinieku – plkst. 8.30.

Bobslejistiem pirmo reizi ir iespēja iegūt pilnvērtīgu priekšstatu par sacensību vietu, kur 2018. gada februārī sadalīs olimpiskos medaļu komplektus. Pirms gada Phjončhanā sarīkotajā trases homologācijā braukšana īsti nesanāca, jo augstās gaisa temperatūras dēļ vajadzīgajā režīmā nestrādāja saldēšanas iekārtas. Ņemot vērā pagājušā gada rūgto pieredzi, ledus sagatavošanas ražošanas iekārtas darbojas ar pilnu jaudu, un no aukstuma ledus dažviet trasē atlūst pa gabaliņiem. Apkārt trasei ir viens liels būvlaukums – kā jau to ierasts redzēt vienu gadu pirms olimpiskajām spēlēm. "Sočos un Vistlerā, kur notika iepriekšējās ziemas olimpiskās spēles, no malas izskatījās, ka darbi ir tālāk pavirzījušies uz priekšu," savos novērojumos padalījās Prūsis.

Galvenā interese tomēr ir par Phjončhanas bobsleja trasi. "Ja atklāti, tad man šī trase ne visai patīk. Varbūt ar laiku mans priekšstats mainīsies, bet pagaidām neesmu sajūsmā – ir bijušas interesantākas trases. Ir, protams, arī āķīgas vietas, bet kopumā neko aizraujošu nesaskatu." Prūsis skaidroja, ka starta posms ir pielīdzināms plakanajām kamanu iestumšanas zonām, arī slīpums neesot tik ievērojams kā Sočos.

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi