Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Putina runasvīrs: Uzvara Sočos uz mūžu paliks mūsu sportistiem-varoņiem

Kaut Krievija pēc sportistu sodīšanas 2014.gada Soču Ziemas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējuma tabulā vairs nav atrodama pirmajā pozīcijā, Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzskata, ka valsts iedzīvotāju sirdīs viņi vienmēr paliks pirmajā pozīcijā.

"Notikušu uzvaru nozagt ir ļoti grūti, jo vairāk tādu uzvaru, kāda uz mūžiem paliks mūsu [olimpiskajai] komandai, mūsu sportistiem - varoņiem," izteicies Peskovs. "Attiecībā uz lēmumiem [par medaļu atņemšanu], kas tiek pieņemti, tiem jābūt pakļautai dziļai, mierīgai un skaidrai analīzei."

"Galvenais, ka tagad nāksies diezgan uzstājīgi un enerģiski izmantot visas iespējas, ko mūsu sportistu interešu aizstāvībai, pilnīgā sadarbībā ar starptautiskajām sporta organizācijām, paredz likums," paudis Putina preses sekretārs.

Savukārt bijušais Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) vadītājs, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) biedrs Ričards Paunds uzskata, ka iespējamais sods Krievijai par tās sportistu dopinga izmantošanu var kļūt par pamācošu citiem.

"Ja es būtu SOK prezidents, es kristu Ričarda Maklārena priekšā ceļos, pasakoties par ļoti kompetentu, rūpīgu izmeklēšanu. Tā parādīja valsts atbalstītu sistēmu par kuru visi it kā zināja, un mums nevajag uztraukties par katru atsevišķu sportistu. Mēs tiksim skaidrībā, jo tagad mūsu rīcībā ir [Maskavas antidopinga laboratorijas] datubāze," viņš piebilda.

Krievija ne reizi vien noliegusi valsts sistēmu sportistu atbalstīšanai.

Paunds informēja par atklātu sarunu ar SOK prezidentu Tomasu Bahu, kurā apsolījis darīt visu iespējamo, lai nesniegtu nekādus komentārus pirms SOK nav paziņojusi savu lēmumu.

Kā zināms, Maklārena vadītā WADA komisija veica izmeklēšanu un pamatojoties uz tās ziņojumu par dopingu Krievijas sportā, SOK izveidoja divas komisijas Semjuela Šmida un Denisa Osvalda vadībā. 5.decembrī tiks paziņots vai Krievijas sportisti drīkstēs piedalīties 2018.gada Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Pagājušajā trešdienā SOK atņēma Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu, līdz ar to par olimpisko čempionu, visticamāk, kļūs Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim Tomasam Dukuram pienāksies bronzas godalga.

Ceturtdien nolēma piemērot pagaidu diskvalifikāciju četriem Krievijas skeletonistiem - Tretjakovam, Jeļenai Ņikitinai, Olgai Potiļicinai un Marijai Orlovai. Tiesa, IBSF pašlaik lēmusi tikai par Krievijas atlētu nepielaišanu sacensībām, nevis medaļu pārdali.

Savukārt kādreizējam Krievijas bobsleja pilotam Aleksandram Zubkovam, kurš nesa Krievijas karogu Soču Olimpiādes atklāšanas ceremonijā, piešķirta mūža diskvalifikācija no olimpiskajām spēlēm. Tiesa, 43 gadus vecais bobslejists licis punktu savai karjerai un strādā par Krievijas Bobsleja federācijas prezidentu.

Soču Olimpiādē bobsleja pilots Zubkovs ar stūmējiem Alekseju Vojevodu, Alekseju Ņegodailo un Dmitriju Truņenkovu, izcīnīja zelta medaļas četriniekos, kur otrā palika Oskara Melbārža ekipāža. Tāpat viņš ar Vojevodu triumfēja divniekos, kur Melbārdis ar Dreiškenu bija piektie, līdz ar to pēc krievu divnieka rezultātu anulēšanas latvieši būs ceturtie.

SOK disciplinārā komisija ceturtdien izskatīja arī Krievijas bobsleja pilota Aleksandra Kasjanova lietu par viņa iespējamo saistību Soču dopinga skandālā. Kasjanovs un Maksims Belugins divniekos bija ceturtie, līdz ar to, arī viņiem saņemot diskvalifikāciju, Melbārdim un Dreiškenam ir iespējas pat cerēt uz bronzas medaļām.

Tikmēr divniekos par olimpisko čempionu, visticamāk, kļūs šveicietis Beāts Hefti.

Lēmums par medaļu pārdalījumu oficiāli jāpieņem Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF).

Top komentāri

vasja
v
nešaubos ka tas tā arī būs jo krieviņu atmiņā neiespiežas acīmredzamais ļaunums = sadarbība ar fašistisko Vāciju iebrukumi Polijā Somijā Ungārijā Čehoslovākijā,grūti pat visus ļaunuma darbus uzskaitīt tāpat atmiņa nav palicis cik Kremļa valdnieki apslaktēja un nomocīja savu tautu tādi nu tie krieviņi ir - bieds visai pasaulei
jeptvaj
j
putina dopinga kaunā kritušie sportisti paliks mūžīgie varoņi saēdušies dopingu un tagad rej kā kremļa suņu bars ar korotiško priekšgalā .
Uzbruksiet SOK vai ?!
U
Zinām kā Krievija "enerģiski un uzstājīgi" izrādot agresiju visur un vienmēr izmanto visas savas iespējas..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi