Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Sacensību trešajā dienā vārds dāmām

Jauno nedēļu olimpiskajā Pekinā ieskandinās vadošās Latvijas delegācijas sportistes, kuras nebūs starp galvenajām favorītēm biatlona un kamaniņu trasēs, taču laba snieguma gadījumā var iesaistīties cīņā par ļoti augstām vietām. Biatlona 15 kilometru klasika pulksten 11, bet kamaniņas – pulksten 13.50 pēc Latvijas laika.

Šī nav bijusi spilgtākā sezona Latvijas vadošās biatlonistes Baibas Bendikas karjerā. Pasaules kausa sacensībās tikai reizi sasniegts labāko desmitnieks, un arī tas notika jau sezonas sākumā. Pēcāk bijis salīdzinoši maz startu un daudz kļūdu šaušanā, ko pati sportiste un viņas treneris Ilmārs Bricis vairākkārt skaidrojuši ar mērķtiecīgu gatavošanos olimpiskajam iznācienam. Pirms četriem gadiem debijā Phjončhanas spēlēs Baiba visās trīs disciplīnās ierindojās ceturtajā desmitā, bet Pekinā 30 gadu vecajai cēsniecei vajadzētu sasniegt sportiskās karjeras kulmināciju. 

Pirmās biatlona disciplīnas dalībniekiem Džandzjakou jau sagādāja nopietnu laikapstākļu pārbaudījumu. Spēcīgā vējā šaušanā bija augsts nejaušības princips, kas sacensības padarīja neprognozējamas. Bendika klasiskajā 15 kilometru distancē dosies ar devīto numuru, taču jau pirms viņas startēs vairākas no galvenajām favorītēm.

Tikmēr Jaņcjinas ledus trasē kungus nomainīs dāmas. Latvijas izlases līderu Elīzas Tīrumas un Kendijas Aparjodes izredzes iesaistīties cīņā par godalgām netiek vērtētas tik augstu kā vīriešu un ekipāžu komandu līderiem, tomēr abas sportistes sezonas gaitā bijušas stabilas desmitnieka pārstāves un var mest izaicinājumu favorītēm. Kendijai gan traumas dēļ izlaistu vairāku Pasaules kausa posmu rezultātā olimpiskās sacensības nāksies sākt otrajā grupā. Arī nesenā juniore Elīna Ieva Vītola var pārsteigt, par ko atgādināja pēdējā Pasaules kausa posmā Sanktmoricā, kur otro gadu pēc kārtas izcīnīja godalgu.

Kalendārs. Latvijas olimpiešu starti

  • 11.00 Biatlons, 15 km klasika dāmām (Bendika)
  • 13.50 Kamanas, 1. un 2. brauciens dāmām (Tīruma, Aparjode, Vītola)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi