Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Šici: Olimpiskais sešinieks ir augstvērtīgs rezultāts; esam ar skatu nākotnē

"Abos braucienos var atrast kaut ko, ko var pilnveidot, jo, kā mans brālis saka, kamēr neesi pirmais, vienmēr var labāk. Tikai uzvarētājus netiesā," pēc izcīnītās 6. vietas Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs Latvijas žurnālistiem sacīja kamaniņu divnieku braucējs Andris Šics.

Jau vēstīts, ka brāļi Andris un Juris Šici ar lielisku otro braucienu pakāpās uz 6.vietu olimpiskajās spēlēs.

"Pirmajā braucienā trases augšdaļā [izejā] no otrās virāžas mazliet kļūdījāmies, un tā kļūda aizvilkās trīs virāžu garumā, kamēr mēs to izlabojām. Varbūt pat jāsaka paldies brālim un tai visai situācijai, ka mēs veiksmīgi savācām kamanu un varējām ieiet atpakaļ ritmā un nobraukt līdz finišam, nezaudējot vēl vairāk laika. Protams, tas mazliet traucēja iesaistīties tādā psiholoģiskā cīņā par medaļām. Nobraucot otro braucienu, esam apmierināti, ka izdevās pakāpties augstāk un iebraukt olimpiskajā sešiniekā," norādīja Andris.

"Tās situācijas ir dažādas. Kamēr mēģini vēl atrast kamanas, kuras pielāgot labāk... Kļūdiņas ir, bet tās ir visiem. Domāju, ka šeit neviens perfektu braucienu nenobrauca sacensībās. Tās kļūdas... Jāmāk reaģēt pašiem uz tām. Treniņos šitādas kļūdas laikam nebija," atzina Juris Šics, kuram piebalsoja brālis. "Jā, nebija. Parasti tai vietai nebijām pievērsuši tādu uzmanību, un varbūt tās ir zināšanas nākotnei, ka laikus jāparedz visu uz priekšu un jādomā līdzi. Domāju, tā ir laba pieredze rītdienas stafetei, labas pārdomas," uzskata Andris.

Iepriekšējās divās spēlēs brāļi bija tikuši pie olimpiskajām godalgām. Juris nenoliedza, ka tāds mērķis bija arī šoreiz. "Protams, ka domājām cīnīties par medaļām. Ja nobrauc pirmo braucienu tuvu trijniekam, sākas psiholoģiskās spēles. Tad arī konkurentiem sanāk kāpt uz nerviem. Šeit pirmais trijnieks bija ļoti atrāvies no 4. vietas, un otrajā braucienā viņiem palika vairs tikai spēlītes savā starpā, kā sakārtos pjedestālu. Teorētiski nekas viņiem nespieda no aizmugures. Bija daudz mierīgāk. Ja būtu piebraukuši viņiem tuvāk, domāju, būtu vēl visādi gadījies. Pašiem jau gribās labākos rezultātus, vienmēr ceram uz medaļām. Kas gan tas par karavīru, kas negrib būt ģenerālis? Mērķi vienmēr ir visaugstākie, bet Top-6 olimpiskajās spēlēs... Es uzskatu, ka tas ir ļoti augstvērtīgs rezultāts."

Brāļiem šajās olimpiskajās spēlēs vēl priekšā starts komandu stafetē. "Domāju, ka šī trase tomēr ir atkosta. Cita lieta, ka izpildījums pieklibo, bet mēs zinām, kā to braukt. Otrajā braucienā man ļoti patika devītā virāža. Tas vairos motivāciju rītdien [ceturtdien] pierādīt, ka varam to atkārtot un izdarīt vēl labāk. Jā, kamanas slīdēja ļoti labi. Liels paldies mūsu trenerim Jānim Liepam, viņš sagatavojis tiešām fenomenālu kamanu, un arī fiziskā kondīcija mums bija pīķī, jo pirmajā braucienā startā mums bija personiskais rāviens. Domāju, viss bija salicies tā, lai šodien viss notiktos, tikai pašiem viss bija jāizdara. Domāju, kamana ir kaujas spējīga. Ir tāda iekšēja pārliecība, ka viss būs labi," optimismu saglabāja Andris. "Pirmie trīs, kas brauca, neliekas nemaz tāds kosmoss. Varam viņus noķert. Cerams, rītdien [komandu stafetē] šīs sajūtas saglabāsies, lai mēs varētu parādīt, cik kaujas spējīgas ir šīs kamanas."

"Jā, otrais brauciens te bija labākais no visiem aizvadītajiem. Personiskais rezultāts finišā. Protams, zinām, kur vēl varam salasīt laiku," piebilda Juris Šics. "Mēs jau esam ar skatu nākotnē. Esam gatavi gatavoties nākamajai četrgadei. Mēs jau neesam tik veci, kā daudzi domā (smejas)."


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

tač
t
Šici vienalga malači , lai suņi rej un ja rej tātad veiksmīga 6 vieta .
VALIJA
V
Malači,lai izdodas rīt!Turam īkšķus !!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi